Vaasa Run sprinttaa käyntiin Kvarkenfestin – ensimmäiset 500 maksutonta lippua ovat saatavissa huomenna aamulla

Fredrik Furu, Jannica Granbacka, Mathias Lindström.
Fredrik Furu, Jannica Granbacka, Mathias Lindström.

Lauantaina 18. kesäkuuta 2022 kulttuuri- ja liikuntatapahtumat Kvarkenfest ja Vaasa Run pidetään Elisa Stadionilla Vaasassa.

Fredrik Furu, Jannica Granbacka, Mathias Lindström.
Fredrik Furu, Jannica Granbacka, Mathias Lindström.

– Haluamme nostaa erityisesti esille paikallisen osaamisemme eri yritysten avulla. Meillä on arvokasta osaamista Vaasassa, festivaalin tapahtumakoordinaattori, artisti ja tuottaja Fredrik Furu huomioi.

Vaasan yhteistyökumppanina toimiva Uumaja juhlistaa myös 400 vuotispäiväänsä.

– Joten miksi ei järjestetä suuret yhteisjuhlat merkkipäiviemme kunniaksi, Furu jatkaa.

Juhlat merkkipäivien kunniaksi

Suomen ja Ruotsin välinen virallinen yhteistyö Merenkurkun alueella täyttää 50 vuotta, ja Merenkurkun neuvosto EAYY haluaa juhlistaa sitä festivaalilla – Kvarkenfestillä – Elisa Stadionilla Vaasassa.

– Suomen ja Ruotsin yhteistyö Merenkurkussa voidaan kuvailla jopa ainutlaatuiseksi. Haluamme vahvistaa sitä ennestään ja näemme että yhteistyö Kvarkenfestin ja Vaasa Runin kanssa on oiva mahdollisuus tehdä se, Merenkurkun neuvoston johtaja Mathias Lindström sanoo.

Vaasa Run kutsuu kaikki mukaan liikkumaan

Kansanjuhlan aloittaa kattava juoksu- ja hyvinvointitapahtuma Vaasa Run, joka juostaan toista kertaa ensi kesänä. Tapahtuman järjestäjä Vasa Idrottssällskap (VIS) toivoo paikalle yli 2000:ta osallistujaa erilaisista liikuntataustoista.

– Tapahtuma soveltuu erityisen hyvin yritysten TYKY-päiviksi. Kannustan juuri eri työtiimejä osallistumaan, tapahtumavastaava Jannica Granbacka tarkentaa.

Naurua ja musiikkia liikunnan siivittämänä

Kulttuurin saralla esiintyjinä ovat pohjalainen huumoriyhtye KAJ, joka on Wasa Teaterissa saavuttanut suurmenestyksen ”Botnia Paradise” -musikaalilla; lippuja on myyty nyt jo yli 20 000. Lisäksi alueen huippumuusikoista ja tähtisolisteista koottu Kvarken Allstars tarjoaa mahtavan show’n.

Voimme jo nyt paljastaa, että Uumajan ja Ruotsin ensimmäinen Idols-voittaja Daniel Lindström (SWE), Voice of Finland -voittaja ja Raskasta Joulua -tähtenä tunnettu Antti Railio (FI) ja rapduo Kuningas Pähkinä & Setä Tamu (FI) kuuluvat solisteihin. Useita muita artisteja julkaistaan vähitellen.

Kvarkenfest yhdistää

Merenkurkun neuvoston hallituksen puheenjohtaja Joakim Strand näkee tapahtuman luonnollisena jatkona hankkeille, joita Merenkurkun neuvosto EAYY on käynnistänyt ja edistänyt. Hän toivoo runsaasti osallistujia Merenkurkun molemmin puolin.

– Haluamme pitää osallistumiskynnyksen mahdollisimman matalana, kaikilla täytyy olla mahdollisuus osallistua ja juhlia Merenkurkun yhteistyötä. Olemme Merenkurkun neuvostossa päättäneet sen vuoksi tarjota sisäänpääsyn 500 ensimmäiselle, jotka varaavat lipun festivaaleille, Joakim Strand sanoo.

Lisätietoja:

Netticket myy lippuja sekä Vaasa Runiin että Kvarkenfestiin 17.11. lähtien.

 

LUE MYÖS:

Starkare tillsammans – Region Västernorrland vill bidra till en starkare Kvarkenregion

Vastaa