Nytt avtal – Hogia Ferry Systems, med fästet i Vasa, säljer lösning till Irish Ferries

Underskrivningstillfället. På bilden sitter Hogia Ferry Systems Niclas Blomström och Irish Ferries Andrew Sheen. Bakom dem står medarbetare från bägge företagen.

It-företaget Hogia Ferry Systems har tagit hem ett avtal med Irish Ferries. ”Att nå den här punkten har varit en team-insats”, säger Niclas Blomström, vd för Hogia Ferrry Systems.

Irish Ferries, en del av Irish Continental Group, har fem fartyg i drift. Rederiet har nu bestämt att ersätta sina passagerar- och fraktbokningssystem med lösningar från Hogia.

Hogia Ferry Systems it-lösning BOOKIT ersätter rederiets två gamla system.

– Att byta färjebokningssystem är inget lätt beslut för något färjerederi, men efter en lång process innehållande möten, besök och demonstrationer, är vi säkra på att vi valde rätt lösning, säger Andrew Sheen, vd för Ferries-divisionen vid Irish Ferries.

Hogia Ferry Systems lösningar kommer att göra bokningsprocessen lättare och smidigare för färjerederiet och deras kunder. En orsak till att lösningen valdes är också att den går att integrera med hård- och mjukvara från andra leverantörer.

– Det nya systemet kommer att ge oss mera flexibilitet, förbättra paket- och semesterbokningar och automatisera hamnaktiviteter, vi kommer garanterat att se förbättringar för både kunder och personal, säger Sheen.

Vi kommer garanterat att se förbättringar för både kunder och personal.

Fler väljer standardiserade lösningar

Niclas Blomström, vd för Hogia Ferrys Systems, säger att allt flera färjerederier väljer att ersätta egenutvecklade lösningar med standardsystem.

Den största fördelen med det är att standardiserade system erbjuder pågående produktutveckling. Med andra ord så utvecklas systemen hela tiden för att möta nya och växande behov.

Fästet i Vasa

Det nya kontraktet med Irish Ferries signerades i januari. Niclas Blomström säger att han är glad och stolt över ordern.

– Att nå den här punkten har varit en team-insats och även om vi har en period av hårt arbete framför oss är det något vi är väldigt ivriga och stolta över att jobba med, säger han.

Hogia Ferry Systems är ett dotterbolag i den stora Hogia-koncernen. Hogia Ferry Systems finns på Cirkelvägen i Vasa.

LÄS OCKSÅ:

Hogia digitaliserar kollektiv- och färjetrafik på Åland – Exakt koll på var bussen/färjan rör sig utlovas

Lämna ett svar