Energiequelle avaa toimiston Vaasaan – ”Alueella on paljon osaavaa ja kielitaitoista työvoimaa”

Palosaaren Yrityskeskus. Kuva: Sami Pulkkinen

Saksalainen energiayhtiö Energiequelle avaa kesällä toimiston Vaasan Palosaareen. Yhtiötä kiinnostaa alueen osaava työvoima ja asiantuntemus energia-alasta.

Uusiutuvan energian hankekehittäjä ja operoija Energiequelle vahvistaa jalansijaansa Pohjanmaalla. Yhtiö avaa kesällä toimiston Vaasaan Palosaaren Yrityskeskukseen.

Heinäkuun alusta lähtien toimistossa työskentelee neljä työntekijää, joiden työtehtävät ovat niin hankekehityksessä, maanvuokrauksessa kuin rakentamispuolella. Lisätyövoiman rekrytointi on kuitenkin jo mielessä.

– Palosaaren toimistolla olisi tilaa helposti jopa kymmenelle työntekijälle ja meillä onkin hyvät kasvunäkymät tuleville vuosille, Energiequellen toimitusjohtaja Nils Borstelmann kertoo.

Meillä on paljon uusia hankkeita vireillä varsinkin Pohjanmaan seudulla.

Vaasan profiloituminen ratkaisi

Vaasassa lukuisat yritykset ovat jo vuosien ajan kehittäneet energia-alaan riittyviä ratkaisuita. Tällä oli ratkaiseva vaikutus siihen, että Energiequelle avaa toimiston juuri Vaasaan.

– Alueella on paljon energia-alan yrityksiä, kokemusta sekä koulutusta, ja tätä sektoria on pyritty tietoisesti vahvistamaan kaupungin päättäjien toimesta. Tämän myötä alueella on paljon osaavaa ja kielitaitoista työvoimaa, joka meitä kiinnostaa kasvavana yhtiönä.

Borstelmann kertoo, että Vaasan etuna oli myös sen keskeinen sijainti yhtiön Pohjanmaan hankkeisiin nähden. Yhtiöllä on tuulivoimapuistoja valmiina tai suunnitteilla Pohjanmaalla kaikkiaan viisi, joista yksi tosin kahden maakunnan alueella.

Vaasan valikoitumisessa toimistoksi vaikutti myös henkilöstön juuret.

– Niin itselläni kuin monella työntekijällämme on perhettä ja sukua Vaasassa, joten tuttuun paikkaan on helppo ja mukava tulla.

Pohjanmaan hankkeet etenevät

Energiequelle on toteuttanut Suomessa tähän mennessä jo neljä tuulipuistoa, joiden yhteiskapasiteetti ylittää jo 100 megawattia. Näistä Pohjanmaalla sijaitsee Takanebackenin tuulipuisto.

Kristiinankaupungin ja Isojoen kunnan rajalla olevan Mikonkeitaan rakentaminen aloitettiin helmikuussa. Pohjanmaalla suunnitteilla on lisäksi Björkbackenin sekä Roukuksen ja Kivisen hankkeet.

Uusiakin hankkeita Pohjanmaalle on tulossa.

– Meillä on paljon uusia hankkeita vireillä varsinkin Pohjanmaan seudulla. Uuden toimiston myötä uskon, että pystymme vielä kasvattamaan toimintaamme alueella, joten kaikki uudet mahdollisuudet uusiutuvan energian tuotantoon alueella ovat meille hyvinkin kiinnostavia, hankekehitysjohtaja Atte Lohman kertoo.

Kapasiteetti kasvaa

Yhteensä Energiequellella on suunnitteilla noin 2 500 megawatin edestä tuulivoimahankkeita eri puolella Suomea. Yhtiö on myös käynnistämässä ensimmäisiä aurinkovoimahankkeita Suomessa vielä tänä vuonna.

Yhtiö pyrkii tulevana vuonna laajentaa toimintaansa Suomessa myös vetytalouteen ja Power-to-X -ratkaisuihin. Saksassa yhtiö on Lausitzin referenssivoimalan kumppani.

Tässä voimalassa tutkitaan ja kehitetään vedyn tuotantoon, käyttöön, varastointiin ja taltenottoon liittyviä ratkaisuita.

Takanebackenin avajaiset kesäkuussa

Maalahdessa Energiequellen tuulipuisto Takanebackenissa on jo toiminnassa. Yhtiö järjestää viralliset avajaiset 10. kesäkuuta.

Tuolloin tuulipuiston alueella järjestetään koko perheen ohjelmaa. Päivän päätteeksi järjestetään tuulivoimatanssit Åminne Folkparkin paviljongilla, jossa musiikista vastaavat Fredrik Furu sekä paikallista väriä edustava blues-rock bändi T & The Teasers.

Tapahtuman järjestäjinä ovat toimineet Malax IF sekä Åminne Folkparkin omistava yhdistys.

 

LUE MYÖS:

Energiequelle rakentaa tuulivoimaa Pohjanmaalle – sopimukset yli 500 maanomistajan kanssa

Lämna ett svar