Vaasa etsii maailman onnellisinta ihmistä

Vaasan kaupunki

Vaasan kaupunki on julkistanut etsintäkuulutuksen, jolla haetaan maailman onnellisinta ihmistä. Kampanjaan voi ilmiantaa itsensä tai tuntemansa henkilön, joka asuu Vaasan seudulla.

– Kampanja huipentuu Vaasan onnellisuusiltaan. Se järjestetään Strömsössä 2. lokakuuta, kun Vaasan kaupunki täyttää 415 vuotta, kertoo Vaasan kaupungin viestintäpäällikkö Leena Forsén.

Maailman onnellisimmaksi ihmiseksi voi ilmoittautua tai ilmoittaa 23. toukokuuta asti osoitteessa maailmanonnellisinkaupunki.fi. Finalistit julkistetaan kesäkuussa.

– Strömsön onnellisuusillassa julkistetaan, kuka kolmesta ehdokkaasta on äänestetty maailman onnellisimmaksi ihmiseksi. Hän saa elinikäisen käyttöoikeuden Vaasan kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluihin, sanoo Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin markkinointipäällikkö Mari Kattelus.

Vieraaksi Maria Veitola

Valtakunnallisen kampanjan keskiössä ovat alueen asukkaat ja heidän onnellisuuden tarinansa. Mukaan tutkimusmatkalle on kutsuttu myös toimittaja Maria Veitola.

– Kukin finalistikolmikosta saa vuorollaan kylään Veitolan. Hän tutustuu ehdokkaiden arkeen ja heidän onnellisuutensa saloihin ja toimittaa videosarjan finalistien onnellisuuden elämäntarinoista, kertoo Forsén.

Kell’ onni on, se onnen jakakoon!

Syyskuussa kaikki suomalaiset pääsevät valitsemaan maailman onnellisinta ihmistä Veitolan toimittamien henkilökuvien perusteella. Videotarinat julkaistaan osoitteessa maailmanonnellisinkaupunki.fi, jossa voi äänestää kolmikosta onnellisinta.

– Samalla kun etsimme ja löydämme onnellisia ihmisiä, rohkaisemme kaikkia suomalaisia asennemuutokseen: ”Kell’ onni on, se onnen jakakoon!”, jatkaa Forsén.

Kohteena milleniaalit

Onnellisuuden lisäksi kampanjalla halutaan nostaa esiin vaasalaisuuden ja Vaasan seudun hyviä puolia, kuten kansainvälisyyttä, ainutlaatuista asuinympäristöä ja vapaa-ajanmahdollisuuksia.

Kampanjan kohderyhmänä ovat etenkin 25-35-vuotiaat milleniaalit, joiden mielenkiinto Vaasan seudun vetovoimaa kohtaan halutaan herättää.

Tässä meillä on paikkamme otettavana.

– Milleniaalit katsovat ympärilleen ja muuttohalukkuus on heillä suurimmillaan. Tässä meillä on paikkamme otettavana, sillä Vaasan seudulla rakennetaan parempaa maailmaa, jota milleniaalit arvostavat, sanoo Forsén.

Osaavan työvoiman saaminen alueelle on tärkeää. Onnellisuuden lisäksi lähdetään syksyn tullen liikkeelle toisellakin näkökulmalla.

– Kampanjaa jatketaan syksyllä, jolloin nostamme esiin Vaasan seudun työtä ja työllisyyttä. Etsintäkuuluksilla etsitään tällöin eri alojen ammattilaisia ja mielenkiintoisia työpaikkoja, kertoo Kattelus.

Lämna ett svar