2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Digitaalisen luottamuksen ideahaaste, Suomi-radan suunnitteluyhtiö ja arjen uudet voimavarat

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Vaasa ja Seinäjoki lähtevät mukaan Suomi-radan suunnitteluyhtiöön, joka tähtää rautatieverkoston kehittämiseen, uutisoi YLE Pohjanmaa. Tavoitteena on nostaa koko pääradan palvelutasoa.

Mustasaaren kunta aloittaa yt-neuvottelut. Vasabladetin mukaan irtisanomisista ei ole kunnassa vielä keskusteltu, vaan työntekijöitä pyritään sijoittamaan toisiin tehtäviin.

Puhelinlinjat käyvät kuumana elinkeinokeskuksissa, kertoo YLE Österbotten. Kehittämisyhtiöt tekevät parhaansa auttaakseen yrittäjiä ja yrityksiä epävarmuuden hetkinä.

Uusimmat koronasta

Telia auttaa pienyrittäjiä pahimman yli, kertoo Vaasa Insider.  Yrittäjät saavat tukea ilmaisesta markkinointikampanjasta sekä kotisivu- ja verkkokauppatyökaluista.

Vaasalaisen terapiakeskus Avaran terapeutti Kristiina Virkkilä kertoo Vaasa Insiderissa, miten psyykkisiä voimavaroja voi pitää yllä uudenlaisessa arjessa. Tärkeää on suodattaa tietoa ja pukea ylle etätyön viitta.

Kristiina Virkkilä.

Kyrö Distillery Company aloittaa torstaina käsidesin tuotannon Isossakyrössä. YLE Pohjanmaan mukaan ensimmäiset erät priorisoidaan esimerkiksi sairaanhoitoon.

Koulutus & tutkimus

Yliopistot avaavat avointa opintotarjontaansa tutkinto-opiskelijoille. Kevään mittaan täydentyvä valtakunnallinen opintotarjonta kattaa nyt jo yli sata opintojaksoa, ja mukana on myös Vaasan yliopiston avoin yliopisto.

Vaasan yliopiston professori Pirkko Vartiaisen ja yliopistonlehtori Harri Raision ovat toimittaneet uutuuskirjan Johtaminen kompleksisessa maailmassa. Teos avaa kompleksisuusajattelua ja sen soveltamista organisaatioiden arjessa.

Digital Trust Challenge -ideahaasteessa käynnistetään uusia innovaatioprojekteja vuoden 2020 aikana. Business Finlandin ideahaasteessa keskitytään muun muassa kriittiseen viranomaiskommunikaatioon ja teollisuuden kyberturvallisuuteen.

Lämna ett svar