Stort intresse för it-konferens i Vasa – Breezy Dev Conf samlar österbottniska utvecklare

Hanna Wallin, Helena Aspfors, Mathias Rönnlund Breezy Dev Conf Mirka Gambit Atea
Hanna Wallin, Helena Aspfors, Mathias Rönnlund.

85 personer är redan anmälda till Breezy Dev Conf i Vasa. Konferensen utlovar djupdykningar i teman som intresserar mjukvaruutvecklare, arkitekter inom it-sektorn och motsvarande experter.

Utvecklarkonferensen Breezy Dev Conf ordnas den 8 september i Wasa Innovation Center. Det är frågan om ett helt nytt koncept, ett endagsevenemang som ordnas som ett samarbete mellan Mirka och Gambit (del av Atea).

– Det är en bra chans för regionens utvecklare att hålla sig uppdaterade, träffas och nätverka, säger Helena Aspfors, Account Manager på Gambit.

Det är en bra chans för regionens utvecklare att hålla sig uppdaterade, träffas och nätverka.

Ständig uppdatering behövs

It-jobben är inte koncentrerade till it-företag längre utan finns närvarande i nästan alla företag och organisationer. Utvecklingen på it-området är dessutom så snabb så en ständig uppdatering behövs för att hänga med.

– När jag började för 20-25 år sedan kom det nya teknologier att ta i beaktande vartannat år medan takten nu är så snabb att motsvarande utveckling sker på två veckor, säger Mathias Rönnlund, systemarkitekt på Mirka och en av eventets talare.

Djupdykningar utlovas

Mathias Rönnlund, Hanna Wallin, Helena Aspfors Breezy Dev Conf Gambit Atea Mirka
Mathias Rönnlund, Hanna Wallin, Helena Aspfors.

Arrangörerna till Breezy Dev Conf utlovar aktuella teman med djupdykningar som är intressanta för just programmerare och mjukvaruutvecklare.

Analytik och cybersäkerhet ur programmerarens synvinkel berörs; alltså vad kodare kan tänka på för att få bra data att analysera och vad kodare kan göra för att öka säkerheten.

Konferensen djupdyker också i teknologier som containers och lowcode samt ser närmare på hur det i praktiken går att gå från en user story till en färdig produkt.

Intensiv dag

Programmet går på engelska och är gratis att delta i, men förhandsanmälning krävs. Arrangörerna bjuder på allt från frukost till lunch, kaffe och dricka.

Arrangörernas ursprungliga mål var att eventet skulle locka 40 personer att anmäla sig, men det målet slogs redan med råge. Nu pratar man om att det hela kan utvecklas till ett återkommande event.

– Behovet finns och det finns en chans att sätta Vasa på kartan i det här sammanhanget, säger Hanna Wallin, Head of Communications på Gambit.

85 är anmälda och nu tror arrangörerna att 100 deltagare är fullt möjligt och vågar till och med tyst hoppas på 130 deltagare. Deltagarantalet är ändå begränsat och först till kvarn maler.

 

LÄS OCKSÅ:

Mirka söker it-experter – Kring tio nya österbottniska jobb skapas, de flesta sannolikt i Vasa

Atea köper alla aktier i Gambit – ”Affären avgjordes av att våra värderingar överensstämde”

Lämna ett svar