Mirka söker it-experter – Kring tio nya österbottniska jobb skapas, de flesta sannolikt i Vasa

Stefan Sjöberg.

Mirka miljonsatsar på digitalisering och it-infrastruktur. ”Vi erbjuder jobb i en modern och intressant it-miljö”, säger Stefan Sjöberg, vd för Mirka.

Mirka har under flera års tid gjort stora investeringar i it, i utvecklingen av processer och i framtagningen av digitala plattformar. Enbart i år planerar företaget investera upp till 40 miljoner euro på utveckling, mycket av det på automatisering och digitalisering.

De fortlöpande investeringarna och utvecklingsprogrammen skapar ett stort behov av att rekrytera kunnig it-personal.

– Nu när vi jobbar med de senaste plattformarna och största programhusen kan vi erbjuda en helt unik miljö och utvecklingsresa för kunnig personal, säger Stefan Sjöberg, vd för Mirka.

Coronakrisen snabbade på utvecklingen

Stefan Sjöberg säger att kundbeteendet delvis ändrat under coronakrisen. Coronapandemin snabbade på användningen av onlinelösningar, vilket gör att kundupplevelserna på nätet blir allt viktigare.

Förändrade beteenden och den starka tillväxten inom e-handel skapar nya affärsmöjligheter. Mirka satsar i infrastruktur, plattformar och kommunikation för att kunna fånga upp möjligheterna.

Ett konkret exempel på en sådan satsning är en digital portal för partners och distributörer.

– Vi bygger som bäst upp egen kompetens och kunnande inom flera områden, säger Stefan Sjöberg.

Vi bygger som bäst upp egen kompetens.

Tio nya jobb skapas

För tillfället söker Mirka ungefär tio nya it-inriktade resurser. Hur många som slutligen anställs beror på vilka profiler företaget hittar.

– Vi har inte låst oss till någonting men gör en rekryteringsdrive för att få ut budskapet om den intressanta it-miljön vi erbjuder, säger Stefan Sjöberg.

I huvudsak är det nu i Österbotten som företaget vill hitta it-experterna, som till exempel kan vara sakkunniga inom projektledning, arkitektur, testning och programmering.

Rekryteringsbetoningen ligger på Vasaområdet, där Mirka har ett kontor sedan några år tillbaka, som börjat profilera sig inom just it-området.

Mirka har för övrigt också ett bra läge nu och företaget har förutom it-tjänsterna även andra öppna rekryteringar.

 

LÄS OCKSÅ:

KWH-koncernen presterade bättre än någonsin tidigare – 2021 det bästa i koncernens historia

Lämna ett svar