Wellmedic köper läkarstation i Karis – Det österbottniska bolaget breddar styrelsen med nya tungviktare

Marta Backlund.

Wellmedic dubblar sin personalstyrka. Vårdföretaget, som nu har fyra verksamhetsställen, förstärker också sin styrelse.

Den österbottniska läkarcentralen Wellmedic expanderar. Bolaget, som redan driver mottagningar i Smedsby, Oravais och Vörå, har gjort sitt första verksamhetsköp.

Wellmedic har tagit över en läkarstation i Nyland. Läkarstationen är bekant som Hälsotorget Karis och drevs tidigare av Folkhälsan.

Marta Backlund.

Wellmedic Hälsotorget Karis, som stationen nu heter, har tio anställda plus fristående specialister som är knutna till verksamheten.

– På Hälsotorget Karis finns en enormt kompetent personal med långa arbetserfarenheter som vi värdesätter, säger Marta Backlund, vd för Wellmedic.

– Det här är kunskap och färdigheter som också kommer att komma till godo i Österbotten, säger Backlund.

Dubblar personalstyrkan

Den nya helheten gör att personalstyrkan på Wellmedic i praktiken dubblas. Bolaget, som inte ens hunnit fira sin ett-årsdag har nu 20 egna anställda, oräknat den rad fristående specialister som är knutna till verksamheten.

– Den nya helheten ger oss ett basunderlag och ekonomiska möjligheter att offerera även till större företag, säger Marta Backlund.

Marta Backlund säger att de genom affären är tacksamma över att ha fått lära känna Folkhälsan och fått in en del av deras DNA i sin verksamhet. Backlund säger att det snabbt visade sig att det finns många gemensamma värderingar.

– Det är viktigt att kunderna får betjäning på sitt modersmål och att det finns professionalitet med hjärta, säger hon.

Kompletterar varandra

Wellmedic har sedan starten tagit hand om såväl privatpersoner som företags- och organisationskunder. Bolaget sköter redan företagshälsovården för över 500 företag.

I Österbotten har man varit speciellt stark på företagssidan medan Hälsotorget kommer in med massvis med kompetens för att serva privatkunder.

Wellmedic har vågat prova sig fram och byggt upp sina rutiner från grunden på en kort tid, medan Hälsotorget kommer in med etablerade och välbeprövade rutiner, vilket gör att båda kan lära sig något av varandra.

– Vi ser som bäst närmare på vilka fler synergieffekter vi kan hitta, säger Marta Backlund.

Vi ser som bäst närmare på vilka fler synergieffekter vi kan hitta.

Breddar styrelsen

När Wellmedic startades bestod styrelsen av ägarna. Marta Backlund förklarar att styrelsens roll då var mera av en kontrollerande sort, med uppgifter som att hålla reda på ekonomin.

– För att genomföra företagets stora visioner behövs en mera strategisk sammansättning, säger Backlund.

– Och vi är nu otroligt nöjda med de tungviktare vi fått in, som redan bidragit till ett nytt tankesätt i bolaget, säger hon.

Ny styrelseordförande i Wellmedic är den österbottniske näringslivsprofilen Bengt Beijar. Ny styrelsemedlem är Henry Backlund, bekant som grundaren till Dermoshop.

Majoritetsägarfamiljen representeras i styrelsen av Tomasz Nuri och Zar Nuri, som både jobbar på Wellmedic. Tomasz Nuri är utvecklingschef och Zar Nuri är överläkare och specialist i inre medicin och kardiologi.

 

LÄS OCKSÅ:

Wellmedic öppnar mottagningar i Oravais och i Vörå

 

Lämna ett svar