Vasaföretaget WE Tech Solutions tar hem investering från japanska Mitsui

Akihito Hamada, Mårten Storbacka, we tech solutions, mitsui
Akihito Hamada, Mårten Storbacka.

WE Tech Solutions har fått en ny signifikant minoritetsägare med muskler och globala nätverk. ”Tillsammans kan vi förändra sjöfartsindustrin”, säger talesmän från de båda bolagen.

Akihito Hamada, Mitsui & co
Akihito Hamada.

Vasaföretaget WE Tech Solutions är ett projekthus med innovativa lösningar för en effektivare sjöfart. Japanska Mitsui är en global aktör med mycket muskler och stort kunnande inom till exempel energi, infrastruktur och shipping.

– Vårt nya samarbete får goda möjligheter att hitta hållbara lösningar för den globala sjöfartsindustrin, säger Akihito Hamada, General Manager som jobbar för den japanska företagskoncernen.

Detta har hänt

För cirka två år sedan läste representanter från Mitsui en artikel som handlade om WE Tech Solutions lösningar. Det japanska storföretaget, som konsoliderat sysselsätter över 46 000 personer, fick upp ögonen för Vasaföretaget.

– Vi började göra research om dem och deras nisch, säger Akihito Hamada.

Mitsuis representanter gillade vad de hittade. Djupare diskussioner och förhandlingar inleddes. De här förhandlingarna har nu lett till en nyemission. Mitsui köper därmed in sig i WE Tech Solutions och blir en ny signifikant minoritetsägare.

Akihito Hamada, Mårten Storbacka. We tech solutions Mitsui Vasa
Akihito Hamada, Mårten Storbacka.

Gemensam vision

Mårten Storbacka, vd för WE Tech Solutions, välkomnar företagets nya partner. Mårten Storbacka säger att det inte bara handlar om en kapitalinjektion utan att det i samarbetet finns en ännu djupare och viktigare innebörd.

– Vi delar samma vision, att förändra shipping-industrin och göra den mera hållbar, säger Mårten Storbacka.

Vi delar samma vision.

Skapat sig en nisch

Mikael Still, Mårten Storbacka. We tech solutions
Mikael Still, Mårten Storbacka.

WE Tech Solutions har på många sätt lyckas skapa sig en egen nisch. Företaget sysselsätter i dag cirka 45 personer i Vasa och närmare 15 personer till ute i världen.

– För tretton år sedan startades bolaget med stora idéer och har sedan dess lyckats etablera sig som en global ledare i sin egen sektor, säger Mikael Still, styrelseordförande för WE Tech Solutions.

Den nya investeringen innebär att WE Tech Solutions kan fortsätta accelerera sin redan snabba tillväxt. Företaget kommer att satsa vidare både i Vasa, i Japan och globalt.

Myndigheternas godkännande kvarstår

Företagsgruppen Mitsui har 128 kontor i 63 olika länder. Investeringen Mitsui nu gör i WE Tech Solutions torde vara den andra företaget gjort i Finland och till och med den första som berör sjöfart.

Kontraktet parterna emellan är redan undertecknat. Affären väntar ännu på myndigheternas godkännande, som förutspås komma redan under det pågående kvartalet.

 

LÄS OCKSÅ:

WE Tech Solutions inviger nytt huvudkontor i Vasa – ”Vi har en stark orderbok på en växande marknad”

Lämna ett svar