Omsorg etablerar sig i Vasa-Korsholm – Satsar på att nå samma starka position som i Jakobstad

Cecilia Svenlin, Pia Pettersen, Saul Mäenpää, Tomas Mäenpää.

Det österbottniska vårdföretaget Omsorg har växt kraftigt i Jakobstadsregionen. Nu kommer företaget till Vasa med hela sitt tjänsteutbud.

Omsorg är ett modernt och nytänkande österbottniskt företag inom vårdbranschen. Bolaget har specialiserat sig på hemservice, hemsjukvård, stödtjänster, socialvård och resursterapi.

I praktiken betyder allt det där att bolaget hjälper till där det behövs. Omsorg kan hjälpa till med allt från personlig omvårdnad och duschhjälp till sårvård och läkemedel.

– Ring och boka så kommer vi på ett hembesök, kartlägger behovet och gör en plan, säger Pia Pettersen, enhetschef på Omsorg.

– Vi hjälper gärna med allt, som till exempel morgontvätt och grundvård, och vi jobbar på ett rehabiliterande sätt, säger Cecilia Svenlin, ansvarig sjukskötare.

Vi hjälper gärna med allt.

Pia Pettersen, Saul Mäenpää, Cecilia Svenlin, Tomas Mäenpää.

Mycket handlar om seniorer men även barnfamiljer och andra har behov av avlastning. Omsorgs personal är inte främmande för att gå till affären och handla för kunderna, eller till apoteket, om det behövs. Samtidigt har bolaget satsat mycket på att utbilda personalen och erbjuder stöd och hjälp även vid svåra livssituationer, som vid missbruk eller vid palliativ vård.

Satsar i Vasa

Omsorg, som har huvudkontoret i Jakobstad och hittills mest rört sig mellan Karleby och Nykarleby, gör nu en storsatsning på Vasa-Korsholm-området. Bolaget etablerar sig som bäst och har redan börjat erbjuda sina tjänster.

Omsorg öppnar ett eget kontor i Vasaregionen och kommer hit med hela sin tjänstepalett. Företaget söker utrymme i Vasa-Korsholm-området.

Under coronatiden har bolaget även börjat satsa på att erbjuda wellness-tjänster till hemmen, som massage, frisör-, fotvårds- och kosmetologtjänster.

Kraftig tillväxt

Omsorg lanserades 2018 som en skild verksamhet inom SJT Trade-koncernen. SJT Trade är ett österbottniskt familjebolag som ägs och drivs av tre bröder med släktnamnet Mäenpää.

Tillväxten för Omsorg har varit mycket kraftig. Affärsområdet sysselsätter redan kring 30 personer. Hela koncernen, där till exempel också en omfattande städverksamhet ingår, sysselsätter över 100 personer.

Rekryterar just nu

Omsorgs personalstyrka växer som bäst med flera personer per månad. Vd Tomas Mäenpää säger att behovet är speciellt stort att rekrytera i Vasa-området. Företaget söker till exempel närvårdare och vårdassistenter.

Saul Mäenpää, styrelseordförande, säger att de bygger sina företag kring personerna som anställs och låter deras kompetens och styrkor komma fram.

– Vi satsar på duktiga medarbetare och låter dem påverkar riktningen vart vi utvecklas, säger Saul Mäenpää.

Kontaktuppgifter till företaget hittas på www.omsorg.fi.

LÄS OCKSÅ:

Smedsby får ett nytt unikt kvarter – Tomten är reserverad och nu börjar planeringen

Lämna ett svar