Next Safety Group gör ny satsning i Finland – Hasak nu del av den växande helheten

Antti Haapakoski, Robert Henricson, Ari Rintamäki, Patrik Wistbacka, Next Safety Group
Antti Haapakoski, Robert Henricson, Ari Rintamäki, Patrik Wistbacka.

Next Safety Group köper alla aktier i Hasak Oy. ”Både organisk tillväxt och flera företagsköp planeras”, säger Robert Henricson, vd för Next Safety Group.

Next Safety Group, som för cirka fyra månader sedan köpte Wasasafe, fortsätter flytta fram sina positioner. Brand- och säkerhetskoncernen har nu köpt alla aktier i Uleåborgsföretaget Hasak Oy.

– Det var dags att ta nästa steg i Finland, liksom i Sverige bygger vi en stark utmanare på marknaden, säger Robert Henricson, vd för Next Safety Group.

Basen i Uleåborg

Hasak Oy är ett företag som specialiserat sig på brandsäkerhet. I utbudet ingår allt från brandsläckarservice till skapande av räddningsplaner. Hasak Oy har sin bas i Uleåborg och sysselsätter en handfull personer på olika håll i Finland.

Liksom i Wasasafes fall innebär den nya affären att Hasaks företagare och vd blir delägare i Next Safety Group. Antti Haapakoski, som entreprenören bakom Hasak heter, fortsätter alltså driva företaget som en del av en större helhet.

– Det känns skönt, det här är en bra lösning, säger Antti Haapakoski.

Affären ger Hasak Oy muskler att växa och stöd av en koncern fylld med experter. I praktiken medför arrangemanget fördelar till exempel när det gäller saker som inköp, branschkunskap och tillgång till digitaliseringsverktyg.

– För våra kunder innebär affären också tillgång till ett större utbud, säger Antti Haapakoski.

Antti Haapakoski, Ari Rintamäki, Robert Henricson, Patrik Wistbacka, Next Safety Group
Antti Haapakoski, Ari Rintamäki, Robert Henricson, Patrik Wistbacka.

Goda erfarenheter från Vasa

Försäljningschefen Patrik Wistbacka, som jobbar på Wasasafe, som i december genomgick ett motsvarande företagsarrangemang, säger att deras samarbete har kommit bra igång. Ari Rintamäki, vd och grundare till Wasasafe, säger att det redan skapats synergier för dem trots att det bara är några månader sedan deras företag blev en del av Next Safety Group.

– Vi har varit nöjda, det är lättare att göra saker tillsammans, säger Ari Rintamäki.

Det är lättare att göra saker tillsammans.

Både organisk tillväxt och företagsköp

Robert Henricson säger att Next Safety Group gärna behåller och utvecklar redan starka varumärken, som till exempel företagsnamn som Hasak och Wasasafe. Henricson säger att de inte vill ändra på saker för ändrandets skull utan bara utveckla verksamheten.

– Vi vill växa även organiskt och ser gärna att entreprenörerna bakom bolagen vill vara delaktiga i utvecklingen, säger Robert Henricson.

Hela Next Safety Group-koncernen, både i Finland och Sverige, sysselsätter nu kring 170 medarbetare. Robert Henricson säger att detta inte heller var sista bolaget som koncernen köper i varken Finland eller Sverige utan att de fortsätter hålla ögonen öppna efter flera pärlor.

– Vi vill gärna att flera entreprenörer ansluter sig till oss, säger Robert Henricson.

LÄS OCKSÅ:

Wasasafe blir del av Next Safety Group – “Bredare axlar innebär på sikt bättre möjligheter att betjäna kunderna”

Lämna ett svar