Fennia stärker närvaron i Österbotten – Öppnar dörrar och satsar på kundbetjäning

Andreas Lindroos, Fennia Vasa
Andreas Lindroos.

Fennia flyttar fram positionerna både lokalt och regionalt. ”Österbotten är vår hemmaplan”, säger Fennia-direktören Andreas Lindroos.

Fennia gör en satsning på kundbetjäning och ökad kundtillgänglighet. Som en del av satsningen kommer dörrar på försäkringsbolagets kontor rent bokstavligt talat att öppnas.

– På Vasa- och Karleby-kontoren har det under de senaste åren varit tidsbokning som gällt, men vi inför inom kort även en drop in-modell där dörrarna under vissa tidpunkter kommer att stå öppna, säger Andreas Lindroos, ansvarig direktör för företagskunder i västra Finland.

Digitala satsningar fortsätter

Andreas Lindroos, Fennia. Vasa
Andreas Lindroos.

Fennia har redan investerat mycket för att kunna erbjuda högkvalitativa digitala tjänster och telefonservice. Andreas Lindroos säger att de stora satsningarna på dessa områden fortsätter.

– Många kunder vill sköta sina ärenden via telefon eller på nätet men för de som vill träffas ansikte mot ansikte ska det också vara så lätt som möjligt, säger han.

Förstärkning för företagskunder

Andreas Lindroos rekryterades själv till Fennia i våras. På Fennia ansvarar Lindroos för företagskunder i regionen och leder också regionens kundchefer.

Fennias satsning på att förstärka ledningen i företags- och storkundssektorn fortsätter som bäst med nya rekryteringar.

– Nyrekryteringar betyder att de kunder som vi redan har kan betjänas på bästa sätt men också att vi får ökade möjligheter att betjäna flera kunder, säger Lindroos.

Andreas Lindroos, Fennia. Vasa
Andreas Lindroos.

Traditionellt starka lokalt

Andreas Lindroos beskriver det som både roligt och givande att jobba för Fennia. Han beskriver bolagets österbottniska position som mycket stark.

– Vi har många trogna kunder som har varit med oss länge, säger Andreas Lindroos.

Stort ansvar

Det är kunderna som äger Fennia. Andreas Lindroos säger att kunderna finns representerade i alla organ och att feedback kommer snabbt.

– Vi har ett stort ansvar, kunderna ställer krav och det för dem vi jobbar, säger Lindroos.

För försäkringsbolaget är det förebyggande arbetet speciellt viktigt. Sett till marknadsandelar är västra Finland Fennias största region. I Vasa har Fennia en personalstyrka på över 100 personer och i hela Österbotten sysselsätter bolaget drygt 150 personer.

 

LÄS OCKSÅ:

Andreas Lindroos siirtyy Fennian yritysasiakkaista vastaavaksi johtajaksi läntiseen Suomeen

Lämna ett svar