Fennia satsar på tillgänglighet – Börjar hålla sina dörrar öppna fyra dagar i veckan för dropinbesökare

Andreas Lindroos, Fennia
Andreas Lindroos.

Fyra vardagar i veckan kommer Fennias dörrar i Vasa och i Karleby nu att stå öppna för dropinbesökare. ”Österbotten är mycket viktigt för oss”, säger Fennias direktör Andreas Lindroos.

I höst har försäkringsbolaget Fennia genomfört begränsade pilotförsök med att hålla sina dörrar öppna för dropinbesökare. Erfarenheterna av testerna har varit lyckade.

– Från och med nu håller vi därför våra dörrar i Vasa och i Karleby öppna för både person- och företagskunder, fyra dagar i veckan, säger Andreas Lindroos, ansvarig direktör för företagskunder i västra regionen på Fennia.

Kundernas önskemål bakom beslutet

Fennia är ett kundägt försäkringsbolag. Bakgrunden till beslutet att hålla dörrarna öppna i Österbotten handlar om att uppfylla kundönskemål och betjäna kunderna.

– Österbotten är ett mycket viktigt område för Fennia, säger Andreas Lindroos.

Fennia har ungefär 100 anställda i Vasa, varav många som även betjänar kunder nationellt. I Karleby har företaget också ett starkt kontor som nu kommer att hålla dörrarna öppna enligt samma modell, det vill säga fyra dagar i veckan, klockan 9.30-11.30 samt 12.30-15.00.

I Jakobstad har Fennia också verksamhet men där jobbar personalen främst med stödfunktioner, så den enheten håller inte dörrarna öppna på samma sätt.

Vill öka kundvärdet

Andreas Lindroos, Fennia, Vasa
Andreas Lindroos.

Det strategiska målet med den utökade tillgängligheten är att öka kundvärdet. Andreas Lindroos tror att den utökade tillgängligheten kommer att uppskattas av privatpersoner, som kanske vill se över sina försäkringsbehov eller fråga något om sina försäkringar.

– På de öppna kontoren betjänar vi i alla ärenden utom skadeärenden, säger Lindroos.

Hur många nya eller gamla kunder som tar tillfället i akt och verkligen kommer in har Lindroos svårt att förutspå.

– Det är kundbehoven som styr. Vår personal har möjlighet att jobba med andra saker om det är lugnt, säger han.

Det är kundbehoven som styr.

Flyttat fram positionerna

Fennia har under fjolåret på flera sätt flyttat fram sina positioner i Österbotten. Andreas Lindroos själv var en del i det spelet, när han började jobba för företaget i våras.

– Det finns en otrolig kompetens inom Fennia, det är bra typer och duktig personal som betjänar kunderna, säger han.

Nyligen förstärktes personalstyrkan även av Sebastian Strandvall, bekant från sin långa fotbollskarriär. Strandvall jobbar nu på Fennia som kundchef, i ett team med ansvar för företagskunder i Österbotten och Södra Österbotten.

– Sebastian är superbra med människor, mycket empatisk och trivs ute på fältet, säger Andreas Lindroos.

Fennias kontor i Vasa hittas på Handelsesplanaden 15 och i Karleby på Torggatan 18. Företagets vanliga online- och telefonservice fungerar som tidigare.

LÄS OCKSÅ:

Sebastian Strandvall spelar snart för Fennia – Fotbollsprofilen Sebastian Strandvall utnämnd till ny kundchef

Lämna ett svar