Boxon gör satsning i Österbotten – Eget kontor öppnat och serviceavtal med Tähtipiste startat

Joni Viljakainen (Boxon), Veli-Jussi Koskela (Tähtipiste), Elias Viljamaa (Boxon).

Boxon har i år öppnat ett försäljningskontor i Vasa. Elias Viljamaa har rekryterats som ansvarig för verksamheten i Österbotten.

Boxon gör som bäst en satsning på Vasaregionen och på Österbotten. Företaget, med huvudkontoret i Sverige, har växt kraftigt i Finland under de senaste åren.

– Nu gör vi en satsning också på Vasaregionen, säger Elias Viljamaa, ansvarig för Boxon i Österbotten.

Etablerar sig i Vasa

Boxon har öppnat ett kontor i Brändö i Vasa. På sommaren hade bolaget även en pop-up-affär i Sunnanvik för att visa upp sina produkter.

Boxon är på frammarsch i regionen. Nyligen fick de även ett serviceavtal med Tähtipiste, som gör att det finns snabb tillgång till lokal service av produkterna de säljer.

– Samarbetet gör också att vi kommer att få möjlighet att visa upp maskiner som vi säljer fortlöpande, säger Elias Viljamaa.

Förpackningar och maskiner

Boxon säljer och tillverkar lådor och varumärkesmärkta förpackningar. Bolaget driver en fabrik i Lembois och har i Finland kontor även i Helsingfors och i Kuopio.

Boxon är återförsäljare av flera maskiner som har med packning att göra. Bolaget säljer till exempel tejpningsmaskiner och sträckfilmmaskiner, liksom utrustning som behövs till dem. Sträckfilm kallas den elastiska plastfolien som till exempel håller lådor på plats på lastpallar.

Comarme heter märket på maskinerna som Boxon säljer. En sak som skiljer de nya maskinerna från traditionella maskiner är att de nya använder mindre plast och är kostnadseffektivare.

– Det är därtill en modern, väldigt elastisk plast som vi säljer, vilket gör att behovet kan minska från 200-300 gram per pall till 60 gram, vilket sparar pengar och miljö, säger Elias Viljamaa.

Förevisningsmaskiner placeras i Tähtipistes lokaler i Strömberg park på adressen Strömlinjen 8F. Den som är intresserad av en förevisning kan mejla direkt till Elias Viljamaa, elias.viljamaa@boxon.fi, så går det att få en egen förevisning.

Vem är kunderna?

Elias Viljamaa säger att nästan alla företag har behov av att packa något. Industrin och elektronikindustrin är ett par exempel på sektorer där företaget är väletablerat.

Boxon servar många små men även riktigt stora kunder, så volymerna varierar mycket.

– Även små mängder lådor kan tillverkas och som mervärde kan vi erbjuda lagerutrymme till kunden, säger Viljamaa.

– Vår största konkurrensfördel är mångsidigheten, att vi kan erbjuda helhetslösningar, säger han.

Vår största konkurrensfördel är mångsidigheten.

Elias Viljamaa har själv en bakgrund i metallbranschen och i restaurangbranschen. Han har jobbat speciellt mycket med produktion och försäljning.

Lokalt är Viljamaa även bekant som padelentusiast och är en av bakgrundskrafterna till Padel X Vaasa som öppnades för cirka en vecka sedan i Stenhaga.

LÄS OCKSÅ:

Ilkka Palola blir ny vd för Prohoc – Enorm tillväxt för Vasaföretaget i år: 40 nyanställda och 50 ytterligare är målet

 

Lämna ett svar