Botnia Insider ökar utgivningen inkommande år – ”Tidningen har tydligt visat sin genomslagskraft”

Virtuell bokhylla - virtuaalinen kirjahylly - Botnia Insider

Botnia Insider trotsar den generella utvecklingen när det gäller papperstidningar. ”Inkommande år höjer vi ribban lite till”, säger chefredaktör Peter Stolpe.

Peter Stolpe
Peter Stolpe

Botnia Insider är en av Finlands största ekonomitidningar. Tidningen som Vaasa Insider utger har sedan 2019 utkommit tio gånger per år.

– Inkommande år höjer vi ribban och sätter in ett nummer till, säger Peter Stolpe, vd och chefredaktör för Vaasa & Botnia Insider.

Augustinummer skapas

Det nya numret sätts in i slutet av augusti. Botnia Insider behåller ett kort sommaruppehåll i utgivningen men gör det alltså kortare.

– Tidningen har bevisat sin styrka, feedbacken vi får är att den uppskattas, enar Österbotten och påverkar konsumtionsmönster, säger Peter Stolpe.

De preliminära utgivningsveckorna för 2023 är 4, 8, 12, 17, 21, 25, 34, 38, 42, 46 och 50. Små förändringar kan ännu ske i schemat.

Enorm upplaga

Botnia Insider trycks och delas ut i över 70 000 exemplar per nummer. För att få en uppfattning om hur många tidningar det är kan nämnas att Kauppalehti har en tryckt upplaga på 23 466 tidningar.

Botnia Insider delas ut på ett område som sträcker sig från Kristinestad i söder till Jakobstad i norr samt en bra bit inåt landet.

 

LÄS OCKSÅ:

Botnia Insider får nätupplaga

Lämna ett svar