Crimppi avaa tehtaan Latviaan – Uusi tehdas vähentää kuljetuksen aiheuttamia päästöjä

Johdinsarjavalmistaja Crimppi avaa ensi vuoden alkupuolella tehtaan Latviassa. Tehtaan ansiosta Crimppi pystyy palvelemaan pohjoiseurooppalaisia asiakkaitaan paremmin.

Johdinsarjavalmistaja Crimppi avaa kevään aikana tehtaan Latvian länsiosaan Liepajan alueelle.

– Crimpin Latvian tehdas laajentaa konsernin tehdasverkostoa ja mahdollistaa asiakkaille entistä monipuolisemman palvelun. Uuden tehtaan tuotanto pystytään ajamaan ylös nopeasti, sillä siirrämme aluksi sinne olemassa olevaa tilauskantaa Kroatian tehtaalta, kertoo Crimpin toimitusjohtaja Timo Harri.

Latvian tuotannolla voimme pienentää tuotteiden hiilijalanjälkeä asiakkaille ja palvella logistisesti tehokkaammin.

Vähentää päästöjä

Crimpillä on tehtaat Vaasassa, Kroatiassa ja Kiinassa.

Crimppi kertoo tiedotteessa, että Latvia valittiin uuden tehtaan sijainniksi muun muassa ympäristösyistä. Tehtaiden väliset kuljetusmatkat lyhenevät, kuten myös tuontirahdin matka pohjoiseurooppalaisille asiakkaille.

– Latvian tuotannolla voimme pienentää tuotteiden hiilijalanjälkeä asiakkaille ja palvella logistisesti tehokkaammin. Uusi tehdas vapauttaa samalla muiden tehtaiden kapasiteettia kasvuun, ja esimerkiksi Kroatian tehtaamme voi palvella jatkossa Keski- ja Etelä-Eurooppaa entistä kattavammin.

Koulutetaan muilla tehtailla

Uuden tehtaan lähellä sijaitsee Latvian toiseksi suurin satama ja säännölliset meriyhteydet. Alueen vahvan teollisuuden ansiosta Crimpissä uskotaan, että työvoimaa on hyvin saatavilla.

Crimppi kertoo tiedotteessa, että henkilöstömäärää on tarkoitus kasvattaa nopeasti. Pitkällä tähtäimellä tavoitteena on työllistää yli 100 henkilöä.

– Olemme nyt palkkaamassa ensimmäisiä työntekijöitä, jotka lähtevät koulutukseen Crimpin muille tehtaille. Näin varmistamme osaamisen ja tuotteiden huippulaadun heti alusta alkaen, kertoo Crimppin Latvian tehtaanjohtaja Ingus Palapis.

Investoinnit Vaasaan jatkuvat

Crimpin tehtaan Vaasassa, Kroatiassa ja Kiinassa jatkavat toimintaansa normaalisti. Crimppi kertoo, että yhtiö investoi samaan aikaan myös Vaasan tehtaalle uusiin tuotantolaitteisiin.

Toimitusjohtaja Timo Harri kertoo, että Crimpissä ei pelätä investointeja, vaikka taloussuhdanne on epävarma.

– Olemme tehneet kaikki suuret investointimme taantumien aikana. Uskomme omaan tekemiseemme, ja valmistamiamme tuotteita tarvitaan entistä enemmän vihreän siirtymän myötä. Jatkamme siis strategiamme mukaista vahvaa kasvua luottavaisesti ja määrätietoisesti, Harri sanoo.

 

LUE MYÖS:

Crimppi on vuoden rannikkopohjanmaalainen yritys – Erityisesti työ vastuullisuuden ja henkilöstön hyvinvoinnin eteen vakuutti

Vastaa