Bravida on kasvanut jo 13 vuotta Vaasassa – ”Yritämme aina löytää asiakkaille parhaita ratkaisuja”

Dennis Sundqvist

LVIS-urakointi ja -palveluyhtiö Bravida on kasvanut Pohjanmaalla tasaisesti jo reilu kymmenen vuotta. Vaasan ja Seinäjoen yksikönjohtaja Dennis Sundqvist pitää kasvun syynä osaava henkilöstöä ja asiakkaiden tarpeiden tarkkaa kuuntelua.

Alussa Vaasassa oli vain Dennis Sundqvist. Hän aloitti vuonna 2010 vetämään LVIS-urakointiyhtiö Asentaja Groupin Vaasan seudun toimintaa.

Yhtiö hoiti urakat laadukkaasti ja kasvu lähti heti käyntiin. Syynä oli alusta lähtien selkeä toimintamalli ja asiakaslupaus.

– Yritämme aina löytää asiakkaille parhaita ratkaisuja ja teemme mitä lupaamme. Ja teemme ne ajoissa, Sundqvist kertoo.

Henkilöstö tyytyväistä

Vuonna 2016 ruotsalainen pörssiyhtiö Bravida osti yhtiön Dennis Sundqvistilta ja kuudelta muulta omistajalta. Nyt Bravida työllistää Vaasan seudulla noin sata henkeä ja Pohjanmaalla kaikkiaan yli 170 henkilöä.

– Olemme onnistuneet tosi hyvin rekrytoinneissa. Meillä on mahtava porukka töissä, Bravidan Vaasan ja Seinäjoen yksikönjohtaja Sundqvist kertoo.

Sundqvist kertoo, että henkilöstön hyvinvointiin halutaan myös panostaa ja hyvistä osaajista pitää kiinni. Tämä näkyi esimerkiksi, kun ensimmäisenä koronakeväänä liiketoiminta hiljeni selvästi.

– Silloin oli hiljaista, mutta teimme sellaisia töitä, mitä oli jäänyt hoitamatta ja asentajat hyppäsivät huoltopuolelta urakointiin ja toisinpäin.

Energiaoptimointi on noussut entistä tärkeämmäksi asiakkaille

Laaja osaaminen

Sundqvist kertoo, että Bravida pyrkii olemaan mukana asiakkaiden kiinteistöissä koko niiden elinkaarten ajan.

– Autamme asiakkaita suunnittelussa, urakoinneissa, käytön optimoinneissa, ylläpidossa, energiaoptimoinnissa ja sitten taas saneerauksissa, kun niiden aika on.

Tällä hetkellä Pohjanmaalla urakointi on selvästi suurempi osa liiketoiminnasta kuin huolto ja kunnossapito. Yhtiön tavoitteena on kuitenkin saada nykyistä enemmän liiketoimintaa huollosta ja kunnossapidosta.

Sundqvist muistuttaa, että tähän suuntaan he voivat päästä urakointien kautta. Hyvin hoidetut urakoinnit voivat nimittäin johtaa pitkiin huoltosopimuksiin.

Energiaoptimointi kiinnostaa

Dennis Sundqvist
Dennis Sunqvist on kasvattanut Vaasan ja Seinäjoen yksikköä alusta lähtien.

Bravida on tarjonnut asiakkailleen energiaoptimoinnin palveluita jo vuosikausia. Sundqvist kertoo, että muutaman viime vuoden aikana vihreät arvot ja kestävä kehitys ovat nousseet jatkuvasti esiin enemmän.

– Energiaoptimointi on noussut entistä tärkeämmäksi asiakkaille. Autamme asiakkaita enemmän ja enemmän myös aurinkopaneelijärjestelmien suunnittelussa ja asentamisessa.

Sundqvist kertoo, että energiaoptimoinnin ja lämmön talteenoton avulla voidaan saada merkittäviä, parhaimmillaan jopa kymmenien prosenttien säästöjä energiankulutukseen.

Vihreisiin arvoihin kuuluvat myös sähköautot, joiden määrä lisääntyy jatkuvasti. Sundqvist kertoo, että Bravida myy sähköautojen latauspisteitä avaimet käteen -periaatteella kaikkiin lataustarpeisiin.

Rekrytointeja käynnissä

Sundqvist kertoo, että yhtiö on kasvanut Pohjanmaalla joka vuosi ja sama tavoite on edelleen. Tämä tarkoittaa, että yhtiö rekrytoi jatkuvasti uusia osaajia.

– Nytkin on haussa tekijöitä joka aselajiin sekä urakointiin että huoltopuolelle. Ja kun toiminta kasvaa, tarvitsemme myös toimihenkilöitä.

Sundqvist myöntää, että monista asentajista käydään kovaa kilpailua.

– Hyvien tekijöiden löytäminen on haasteellista. Olisimme varmaan kasvaneet enemmänkin, jos olisimme löytäneet riitävästi resursseja.

 

LUE MYÖS:

Lintuvuorelle sijoittuva Circle’s Edge on hiilineutraalin rakentamisen edelläkävijä

Vastaa