2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Merenkurkussa odotetaan uusia matkustussuosituksia, odotettu ravintolatuki alkaa tänään ja Vaasaan avautui hotelli työmatkalaisille

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Wärtsilä osallistuu projektiin, jonka tarkoituksena on auttaa Heinekenin kaltaisia ​​yrityksiä kuljettamaan olutta Alankomaiden kanavissa ympäristöystävällisellä tavalla, kertoo Vasabladet. Hanketta rahoittaa Alankomaiden ministeriö.

Omena Hotellit avasi torstaina ensimmäisen kokonaan uuden konseptin mukaan tehdyn hotellinsa Vaasaan Espeniin. Ilkka-Pohjalaisen mukaan hotelliin on tehty paljon yhden hengen huoneita työmatkalaisille.

Vaasassa ja Uumajassa odotetaan kuumeisesti uusia vapaa-ajan matkustamista koskevia suosituksia. YLE Pohjanmaan mukaan tämänhetkiset rajoitukset ovat voimassa kesäkuun 14. päivään saakka ja hallitukselta odotetaan uusia päätöksiä ensi viikolla.

Wasaline.

Ihmiset & yrittäjyys

Vaasan uusi kuntatekniikan johtaja on Jukka Talvi. Hän johtaa kaupungin kuntatekniikan tulosaluetta, joka vastaa seitsemän palveluyksikön voimin muun muassa liikenteen, viheralueiden ja ulkoliikuntapaikkojen infrasta sekä tuottaa näihin liittyviä palveluita.

Ravintoloiden odottama tuki avautuu tänään, tiedottaa Suomen Yrittäjät. Yrittäjä voi tarkastaa ELY-keskusten ja TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskuksen sivuille tulevasta palvelusta, onko hänen yrityksensä mukana joukkomaksatuksessa vai ei.

Ely-keskus on myöntänyt Pohjanmaan yrityksille neljä miljoonaa euroa avustusta koronakriisin vuoksi, uutisoi Ilkka-Pohjalainen. Ely-keskusten myöntämä koronarahoitus päättyy maanantaina, kun yrityksille otetaan käyttöön uusi kustannustuki.

Kulttuuri & hyvinvointi

Mustasaaren kunnan vapaa-aika ja kulttuuri järjestää paljon tekemistä kesällä, kuten kajakkisuunnistusta ja juhannuksen murhamysteerejä. Ilmoittaudu mukaan Mustasaaren vapaa-ajan ja kulttuurin verkkosivuilla.

Vuonna 2020 Vaasan vanhusneuvosto palkitsee ryhmän tai henkilön, joka on edistänyt ikäihmisten hyvinvointia, esimerkiksi kehittänyt hoitomuotoa tai toimintatapaa tai tehnyt ikäihmisten edunvalvontaa. Lähetä ehdotuksesi perusteluineen 20.8.2020 mennessä.

Vaasan kaupunginkirjasto tarjoaa asiakkailleen uuden etäkäyttöisen palvelun, jonka kautta voi lukea kotimaisia aikakauslehtiä 2.6. alkaen, tiedottaa Vaasan kaupunki. Palvelun kautta luettavia aikakauslehtiä ovat esimerkiksi Antiikki ja taide, Suomen Kuvalehti ja Tekniikan Maailma.

Vastaa