Peter Stolpe: ”Vaasa Insider dubblar intäkterna för andra året i rad – Ödmjukt TACK!”

Peter Stolpe
Peter Stolpe. Foto/kuva: Esa Siltaloppi

Skribenten är vd och chefredaktör för Vaasa och Botnia Insider.

Vi får ihop det! Fjolårets preliminära siffror slutar med ett nollresultat för Vaasa Insider. Och inte bara det, vi dubblar våra intäkter. För andra året i rad!

Känslan är eufori blandad med oändlig tacksamhet. Det är till och med nära att en tår rinner längs med kinden. Det här har vi kämpat för.

Ensam gör man ingenting, det här är resultatet av andras tillit, vänskap och kunskap.

Vaasa Insiders vd, alltså undertecknad, lär sig den hårda vägen och gör massvis med misstag, så bedriften är helt och hållet andras förtjänst.

Vd:n jobbar nästan dygnet runt för att driva skeppet framåt. Det är idiotiskt för hälften av hans arbete är onödigt och handlar om bitarna där han tror han vet bäst. Det ger ingenting, förstör till och med mera än det skapar.

Men hälften av arbetet ger massvis med resultat. Det är arbetet där vd:n lyssnat på andra, tagit hjälp av andra, vågat lita på andra och på riktigt brytt sig om att driva gemensamma ärenden framåt.

Det arbetet har vi lyckats dubbla, vilket kommer att synas i bokslutet. Samtidigt har arbetet bara börjat.

Samtidigt har arbetet bara börjat.

Det finns massvis med saker att göra för regionens och landskapets framtid. Vi ser heller inga konkurrenter, bara samarbetspartners.

Tillsammans kan vi visa världen att Österbotten är det bästa stället att arbeta, bästa stället att studera, bästa stället att leva på. Du och jag, VI, gör det här till något fantastiskt.

Ett stort tack till alla som möjliggjort vår tillväxt. Ni vet vem ni är. Jag bugar mig ödmjukt, det menar jag verkligen.

Listan på folk att tacka borde göras lika lång som alla som läser detta. Tack för att ni finns – alla från familj, till kunder, mentorer, anställda och samarbetspartners!

En enda person tänker jag ändå tacka specifikt den här gången. Detta bara för att jag tror att han kan hjälpa många andra som vill uppnå försäljningsframgångar i stil med vår.

I fjol har vi jobbat tätt med coachen Peter Höckert, en av Sveriges bästa affärs- och ledarskapskonsulter. Målet har varit att boosta vår försäljning. Dubblar man sina intäkter kan man med fog säga att det lyckats.

Höckert förespråkar heller ingen ”Quick fix”. Han tar ett helhetsperspektiv och har varit med tillräckligt länge för att se det mesta. Vi fortsätter jobba tillsammans.

Vill ert företag öka försäljningen eller jobba effektivare rekommenderar jag att ni tar kontakt med honom. Eller skickar ett mejl till mig så sätter jag er i kontakt.

TACK! TACK! TACK!

LÄS OCKSÅ:

Peter Stolpe: ”Tänk om det är så att börsen är en bättre mätare på pengarnas värde än på företagens värde”

Vastaa