Andreas Willfors: ”Vad är cirkulär ekonomi?”

Andreas Willfors. Foto: Nina Kronholm

Cirkulär ekonomi och hållbar utveckling går delvis hand i hand och begreppen används liberalt. Finland vill gärna framhäva hur cirkulära vi är, men hur ligger det till egentligen?

Tämä artikkeli on vain tilaajille.

Vaasa Insider on pohjalaisen päättäjän uutismedia. Tilaajana pääset käsiksi seudun yritysten tuoreimpiin talousuutisiin ja mielenkiintoisimpiin henkilökuviin. Samalla tuet hyvin kirjoitettua paikallista talousjournalismia.

Olen jo tilaaja: kirjaudu sisään sähköpostiosoitteellasi ja salasanallasi

En ole tilaaja: Tilaa lukuoikeus tästä ja aloita 14 päivän ilmainen tutustumisjaksosi

Luo tili

1 thought on “Andreas Willfors: ”Vad är cirkulär ekonomi?”

  1. Bra förklaring om vad cirkulär ekonomi är! Begreppsförvirringen är stor i vårt samhälle ännu men vi går snabbt framåt. Precis som Andreas skriver så tror många att Finland ”hah heimani i skick”. Tyvärr så använde vi i Finland slut på våra årliga resurser redan 11 april i år. s.k. Overshoot Day.
    Intressant är att bäst i klassen är länder som Cuba. Där används tillgängliga resurser fullt ut och allt repareras och återanvänds så länge det bara är möjligt. Fastän de kör med bräsleslukande gamla V8 bilar, men det är årsmodeller från 1950-talet. Bilar som används i trafiken fortfarande efter 60 år. Det kan man kalla hållbart!

Vastaa