Nyt sitä saa: akkuosaajien koulutus alkaa VAMKissa avoimen opintoina

VAMK+ opiskelijoita
Kuva: VAMK/Kasper Dalkarl

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

VAMK logo

Tammikuussa alkavalla kevätlukukaudella VAMK+ tarjoaa myös koulutusta hiilineutraalista teollisuudesta ja älykkäistä sähköverkoista sekä suosittuja opintokokonaisuuksia muun muassa ikääntyneiden kanssa työskenteleville sote-ammattilaisille.

Tänä vuonna Vaasa on saanut hyviä uutisia akkuteollisuudesta, ja uusia investointeja odotetaan tulevaksi. Yhtenä vetovoimatekijänä alueella on koulutettu työvoima, ja Vaasan ammattikorkeakoulu on vastannut tarpeeseen ketterästi.

Kaikissa tekniikan alan perustutkinnoissa voi ensi syksystä saakka valita suuntautumiseksi akkuteknologian. Lisäksi avoimen ammattikorkeakoulun puolella voi jo tammikuusta alkaen suorittaa opintoja, jotka syventävät akkuteknologian ja akkuarvoketjun tuntemusta.

– Kilpailu eri maiden sekä Euroopan ja Aasian välillä on kovaa. Tarvitsemme Suomeen uudenlaista osaamista, jotta voimme valmistaa ympäristöystävällisiä akkuja, sanoo akkukemian tohtori Juho Heiska.

VAMK Lithium-ion Battery Active Materials 5opHeiska vetää VAMK+ -koulutusta Lithium-ion Battery Active Materials, joka on viiden opintopisteen tehopaketti akkumateriaaleista. Sen lisäksi tarjolla on Battery Drives -koulutus, joka on laajuudeltaan kuusi opintopistettä.

Tarjolla on myös 15 opintopisteen ylempää ammattikorkeakoulutasoa oleva Tulevaisuuden sähköverkot -koulutus. Se on neljän kuukauden käytännönläheinen katsaus älykkäisiin sähköverkkoihin.

Opintojaksoista saa hyvän startin tuleville koulutuksille. Energian varastoinnista ja älykkäistä sähköverkoista alkaa ensi syksynä uusi maisteritason YAMK-koulutus.

Syvennä osaamistasi

VAMK+ ymmärtää työelämän murrosta ja jatkuvan oppimisen tarvetta. Nykypäivän työelämää värittävät digitalisaatio, väestörakenteen muutokset sekä ilmastohaasteet. Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot ovat joustava tapa päivittää ja syventää tietojaan ja taitojaan.

Opintojaksot on suunniteltu siten, että ne voi halutessaan suorittaa töiden ohella.
Paria poikkeusta lukuun ottamatta kaikki kevään opintojaksot ovat saatavilla verkko-oppimisympäristöissä. Tekniikan opintojaksoista Rakennettu ympäristö (5 opintopistettä) ja Paikkatietojärjestelmät (5 opintopistettä) suoritetaan täysin lähiopetuksena.

VAMK Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrittäjyys 3opSote-alan koulutuksissa on käytössä perinteisen Moodlen lisäksi Skhole-oppimisympäristö, joka tarjoaa erilaisia verkko-oppimisen muotoja. VAMKin ja Skholen yhteistyö tiivistyy jatkuvasti, ja nyt haettavista koulutuksista esimerkiksi Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrittäjyys (3 opintopistettä) ja Lääkkeettömien menetelmien vaikutukset muistisairaan henkilön käyttäytymiseen (5 opintopistettä) ovat uusia, Skhole-oppimisympäristössä suoritettavia opintojaksoja.

Ymmärrä maailmaa

Aina avoimen ammattikorkeakoulun opintojen ei tarvitse edistää nykyistä uraa. Osa koulutuksista sopii myös heille, jotka haluavat lisää tietoa ajankohtaisista ilmiöistä.

Esimerkiksi Hiilineutraali teollisuus -opintokokonaisuus auttaa ymmärtämään päästö- ja elinkaarilaskennan sekä ekologisuuden periaatteita tuotesuunnittelussa ja liiketoiminnassa.

Uusi Viha-opintojakso (2 opintopistettä) puolestaan antaa näkökulmia vihaan sekä siihen liittyviin tunteisiin ja käyttäytymiseen. Tunteiden ymmärtäminen puolestaan auttaa säätelemään omia reaktioita ja tunnistamaan myös muiden ihmisten tunteita, mistä on hyötyä ihmissuhteissa ja vuorovaikutustilanteissa.

Avoimen ammattikorkeakoulun kevään koulutusten hakuaika on nyt. Haku on auki pääosin 17.12. saakka ja joissakin sote-alan koulutuksissa kevääseen saakka.

Lisätietoa ajankohtaisista VAMK+ -koulutuksista löydät verkosta osoitteesta www.vamk.fi/avoin.

 

LUE MYÖS:

Riitta Björkenheim: ”Työelämä, ura ja omannäköiset valinnat”

Vastaa