Så tacklar österbottniska företag coronakrisen – Vasa Handitec blir importör av ny generation elrullstolar och gör allt de kan för att den personliga servicen ska löpa

Stefan Jåfs, Niklas Jåfs, Mia Jåfs.

Vasa Handitec blir Finlands importör av en ny generation av elrullstolar av märket Eloflex.

Stefan Jåfs, vd och grundare av företaget Vasa Handitec, har under 30 år i branschen sett människor i många olika situationer.  Jåfs säger att han aldrig till 100 procent kan sätta sig in i funktionshindrades liv.

– Men det är helt klart att det för alla är viktigt att kunna röra sig och träffa folk, säger han.

Som exempel ger Jåfs att många kunder berättat att de fått livsglädjen tillbaka efter att ha börjat använda nya hjälpmedel, inte minst en ny generation av elrullstolar, Eloflex.

Ny generation elrullstolar

En elrullstol brukar väga över 100 kilogram. En Eloflex elrullstol väger 26 kilogram. Den är framtagen av en svensk utvecklare som själv sitter i rullstol.

Att rullstolen är så lätt gör att den går att ta med sig i en vanlig taxi, eller i vilken bil som helst, för den delen.

– Att rullstolen kan vikas ihop brukar vara det sista jag säger, för att den inte ska betraktas som en reserullstol, för den är mera än så, säger Stefan Jåfs.

Rullstolen kan enkelt fällas ihop, visar Stefan Jåfs.

Orsaken till att rullstolen kan vara så lätt är att ramen är tillverkad av aluminium och att ny, lättare teknologi har ersatt tyngre lösningar.

– Det skapar en större frihet att röra sig, något som är jätteviktigt, säger Mia Jåfs, butikschef på Vasa Handitec.

Blir importör i Finland

Vasa Handitec var tidigt ute med att sälja de nya Eloflex rullstolarna. Nu när Vasaföretaget vet att de fungerar kommer de också att bli importörer av rullstolarna.

– Det finns stor potential, nu måste vi bara skaffa återförsäljare för att bättre kunna betjäna hela Finland, säger Stefan Jåfs.

Det är inte bara elrullstolarna som får nya generationer, samma sak gäller många andra typer av hjälpmedel som Vasa Handitec säljer. Teknologin rusar framåt och till exempel nya typer av huvudstyrda datamusar skapar möjligheter.

– Tekniken har gått mycket framåt, de produkter som funnits på marknaden tidigare har varit mera instabila, säger Niklas Jåfs, servicechef på Vasa Handitec.

Nytt är också att de digitala hjälpmedlen blir lättare att installera. Mycket teknologi som förut krävde flera adapters körs nu enkelt på trådlösa bluetoothsignaler.

Säljer, anpassar och reparerar

Familjeföretaget Vasa Handitec säljer hjälpmedel för att underlätta kundernas vardag. Speciellt med företaget är också att de reparerar och anpassar produkterna de säljer.

Som en liten aktör, som kämpar mot stora företag med utländska investerare, gäller det att vara på tå hela tiden.

– Vi måste vara steget före och är snabba på att ta in nya produkter, säger Stefan Jåfs.

Vi måste vara steget före.

Trumfen är också bra personlig service och att man ser till att behålla kunders förtroende efter att man fått det.

Utsatt kundgrupp

Vasa Handitec, med en fysisk affär samt en verkstad i Sundom, har många äldre kunder, en utsatt grupp i coronatider. Företaget har därför gjort allt de kan för att servicen ska fungera, även för de som inte vill, kan och vågar besöka butiken.

Vasa Handitec driver en fungerande webbshop och söker ständigt de förmånligaste alternativen för frakt. De erbjuder egen hemleverans, av till exempel hygienartiklar, och hämtar också upp hjälpmedel som behöver repareras direkt från kunder.

LÄS OCKSÅ:

Erfarenheter blir affärsmöjlighet – Stina Österbro skapar företaget MaskrosStina

Lämna ett svar