2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Woima Corporation ja Fortum ovat kirjoittaneet aiesopimuksen, Novia teki viime vuonna 750 000 euroa voittoa

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Viria on pitänyt yhtiökokouksensa Vaasassa, jossa osinkojen lisäksi päätettiin osakeantivaltuudesta yhtiön hallitukselle, Waasa Insider raportoi. Lisäksi hallintoneuvoston erovuoroisista jäsenistä valittiin uudelleen seuraavaksi kolmivuotiskaudeksi Pekka Haapanen, Matti Kulmakorpi, Björn Pundars ja Piia Uusi-Kakkuri sekä uusiksi jäseniksi Lars Gästgivars ja Riina Nevamäki.

Woima Corporation on allekirjoittanut aiesopimuksen Fortum eNextin kanssa, Vasabladet uutisoi. Sopimuksen mukaan Woima ja Fortum eNext tekevät yhteistyötä siirrettävien voimalaitosten jotka tuottavat jätteestä energiaa tiimoilta.

Ammattikorkeakoulu Novia teki vuonna 2019 750 000 euroa liikevoittoa, Vasabladet kertoo. Syynä hyvään tulokseen on suuri määrä valmistuneita, joka tarkoittaa suurempaa rahoitusta valtion taholta.

Yrittäjyys & yhteiskunta

Kirkollisveroprosentti  on Vaasassa 1,40 prosenttia myös ensi vuonna, vaikka ehdotuksena oli korotus 1,65 prosenttiin. Yhteinen kirkkovaltuusto päätti eilen asiasta äärimmäisen tiukassa äänestyksessä, joka päättyi 23-22 raportoi Ilkka-Pohjalainen.

Koronasovellus Ketjun pilottihanke Vaasan keskussairaalassa on saatettu päätökseen. Vaikka testikäyttäjät olivat pääsosin tyytyväisiä sovellukseen, tarvitaan jatkokehittelyä ennen tuotteen varsinaista käyttöönottoa, Svenska Yle Österbotten uutisoi.

Vaasan Risön biokaasuasema on avattu, mutta Ilkka-Pohjalaisen artikkelissa tuohtunut asiakas valittelee aseman heikkoa kyltitystä. Syy johtuu Stormossenin mukaan siitä että aseman avaus myöhästyi, samalla sieltä kerrotaan että kolmas biotankkausasema on suunnitteilla Palosaaren ST1 yhteyteen.

Ihmiset & ympäristö

Tänä kesänä kunnostetaan tavallista ahkerammin tieverkostoa Pohjanmaalla. Pääpaino on kevyeen liikenteen väylillä, katso kohteet kartalta Vasabladetin artikkelista.

Eilen mitattiin monessa paikkaa ennätyslämpimiä lukemia kesäkuulle, kun mittari kohosi yli 32 celsiusasteen. Yle Pohjanmaan artikkelin mukaan vastaavia lukemia on mitattu tähän aikaan vuodesta viimeksi vuonna 1939.

Vielä muutama kuukausi sitten markkinoilla oli noin 15 eri merkkistä käsidesiä, nyt eri merkkejä on noin 300. Tukes ei ole kyennyt tarkastamaan näitä kaikkia etukäteen, joten kuluttajan on oltava itse tarkkana, Maaseudun Tulevaisuus kirjoittaa.

Lämna ett svar