2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Wärtsilä mukana akkubisneksessä, koulut alkavat Vaasassa lähiopetuksena ja THL tiukensi omaehtoisen karanteenin suositusta

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Wärtsilä lähti mukaan akkubisnekseen kolme vuotta sitten, kun se osti yhdysvaltalaisen Greensmith Energy Management Systems -yhtiön, kertoo Talouselämä. Tänä vuonna Wärtsilä toimittaa teholtaan 70 megawatin kokoisen akkuvaraston kantaverkkokäyttöön Kaliforniassa.

Verovelvollinen saattaa hyötyä etätyöstä rahallisesti, kertoo Ilkka-Pohjalainen. Työhuone, kalusteet ja työvälineet voivat olla vähennyskelpoisia verotuksessa, sillä ne luetaan tulonhankkimismenoiksi. Muutosverokortti kannattaa tehdä, jos 750 euroa tulonhankkimismenoja täyttyy.

Teknologiateollisuus vaatii hallitukselta, että se valmistelisi pikimmiten uuden tukipaketin, josta myös teollisuuden pk-yritykset voivat saada apua. Ilkka-Pohjalaisen mukaan teknologiateollisuus ennustaa, että syksystä on tulossa vaikea alan yrityksille kyselyjen perusteella.

Koulutus & tutkimus

Koulutyö Vaasan peruskouluissa alkaa perjantaina 14.8. Perusopetus järjestetään kaikille oppilaille lähiopetuksena lukujärjestyksen mukaisesti, tiedottaa Vaasan kaupunki. Kouluissa noudatetaan turvallisuus- ja hygieniavaatimuksia, jotta kouluun olisi kaikkien turvallista tulla.

Euroopan komissio on heinäkuussa julkaissut vetystrategian, tiedottaa Business Finland. Strategian tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä vedyn tuotannossa sekä levittää vedyn käyttöä aloille, jossa se voi korvata fossiilisia polttoaineita.

Eurooppa-foorumi toteutuu tänä vuonna Turussa 27.–28.8. teemalla ”Suomi 25 vuotta EU:ssa”. Foorumi on valtakunnallinen kansalaisjärjestöjen ja julkisen vallan yhteistyöstä syntyvä keskustelufoorumi, jonka ohjelmassa näkyvät Business Finlandin mukaan tänä vuonna järjestöjen lisäksi vahvasti nuoret.

Uusimmat koronasta

THL tiukensi omaehtoisen karanteenin ohjeistusta lauantaina, uutisoi Ilkka-Pohjalainen. Nyt omaehtoisessa karanteenissa tulisi välttää kaikkea muuta kuin välttämätöntä liikkumista kodin ulkopuolella ja työpaikalle meneminen ei ole enää suositeltavaa.

Yhä useammat ihmiset muuttavat nyt maaseudulle kaupungista ja syynä on koronapandemia, uutisoi Vasabladet. Muuttohalukkuuteen vaikuttaa myös se, että yhä useammat ovat saaneet kokeilla etätyötä, mikä on toiminut hyvin teknisten ratkaisujen ansiosta.

Lämna ett svar