2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Kevään ylioppilaskokeiden tulokset saapuivat eilen, ravintola-ala ei tule olemaan pitkään aikaan entisensä arvioi asiantuntija

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Fixura lanseeraa uuden innovatiivisen lainamuodon, joka motivoi asiakkaita lyhentämään lainaa mahdollisimman nopeasti. Kantavana ajatuksena on että korko laskee sitä mukaan kun lainaa lyhennetään aikataulun mukaisesti, ja siten korko voi kuukausittain pudota 0,1 prosenttiyksiköllä aina 2,9% asti.

Simon Sandvik, Fixuran toimitusjohtaja.

Uusia yrityksiä perustettiin koronakriisistä huolimatta hyvin kevään aikana Vaasan seudulla, uutisoi Ilkka-Pohjalainen. Yrityksiä on syntynyt tavallista enemmän konsultointipuolelle sanoo Startian Tommi Virkama, joka samalla arvioi että tulevien kuukausien epäävarmuus tulee näkymään perustettavien yritysten määrässä jatkossa.

Vaasan kaupunki myöntää tukea yksityiselle yritykselle tai yhdistykselle kesäduunisetelin muodossa, jos yritys työllistää 15-29-vuotiaan nuoren. Kesäduuniseteliä on haettavissa yhteensä 70 kappaletta toukokuun loppuun mennessä, ja myönnettävä tuki on 40% bruttopalkasta aina 500€ saakka Vaasan Ikkuna tiedottaa.

Koulutus & liikenne

Eilen julkaistiin kevään ylioppilaskokeiden tulokset, ja myös Vaasa Insider onnittelee valkolakin saaneita! Kaikki Suomen ylioppilaat löytyvät listattuna Ylen sivuilta.

Mustasaaren kunta päätti maanantaina ostaa kaksi tonttia Sepänkylästä Karperöntien ja Bölentien välistä, uutisoi Vasabladet. Tonteilla on kokoa yhteensä lähes yhdeksän hehtaaria, ja niille suunnitellaan rakennettavan uusi tie, voimalinja sekä asuinalue.

Vaasa-opiston, Vasa Arbiksen, Kuula-opiston ja Taikonin opetus jatkuu etäopetuksena aina 30.5. saakka, Vaasan kaupunki tiedottaa. Taikonin kesäleirit sen sijaan toteutetaan kesäkuussa suunnitelmien mukaisesti, tosin erityisjärjestelyjä noudattaen.

Yhteiskunta & kulttuuri

Kun ravintolat kesäkuussa avaavat ovensa, vanhaan ei ole enää paluuta, uskoo Björn Helsing jolla on 30 vuoden kokemus ravintola-alalta. Helsing uskoo, että vasta syksy näyttää, mitä ravintola-alalla tulee tapahtumaan, ja yksi tärkeimmistä asioista uudessa ravintolakokemuksessa on Helsingin mukaan asiakkaiden turvallisuudentunne.

Björn Helsing.

Posti korottaa kirjeden ja korttien postimaksuja 15 sentillä kesäkuun 12 päivästä lähtien. Posti perustelee hinnankorotusta sillä että lähetysten kokonaismäärä on pudonnut, jolloin yksittäisen toimitetun lähetyksen kustannukset nousevat, Vasabladet kirjoittaa.

Vaasan kaupunginhallituksen maanantaisessa kokoukessa käsiteltiin muun muassa päivitettyä Maankäytön toteuttamisohjelmaa, joka ulottuu aina vuoden 2024 loppuun saakka. Ohjelmassa, josta löytyy lisäinfoa Vaasan kaupungin sivuilla, esitellään asuntorakentamisen vuositavoitteet sekä kehitettävät alueet kuten Klemettilä, Ravilaakso ja Vaskiluoto.

Lämna ett svar