2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: HalpaHalli avaa sittenkin ovensa kesäkuussa, Prestige Car Center on vuoden 2020 uusyrittäjä Vaasan seudulla

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Uusi HalpaHalli avaa sittenkin ovensa jo kesäkuussa. Toimitusjohtaja Janne Ylisen mukaan on järkevää avata myymälä ilman suurempaa hässäkkää nyt kun tilanne on vakaa, kun ei kuitenkaan voi tietää millainen tilanne on syksyllä.

Vaasan uusi Halpa-Halli
Vaasan uusi HalpaHalli avaa ovensa kesäkuussa.

Prestige Car Center on valittu Uusyrityskeskus Startian Vuoden 2020 uusyrittäjäksi Vaasan seudulla. Rasmus Lönnqvistin johtama yritys on kolmessa vuodessa jopa viisinkertaistanut liikevaihtonsa, ja löytyy myös Financial Timesin Euroopan 1000 nopeiten kasvavan yrityksen listalta.

Tommi Virkama, Rasmus Lönnqvist.

ABB on aloittanut kuumemittaukset kahdessa yksikössä Vaasassa, uutisoi Yle Pohjanmaa. Koronaviruksen leviämisen estämiseksi kuumemittauksia on tehty jo kahden viikon ajan, mutta yhtiö ei halua antaa sisäisistä toimintaohjeista sen enempää tietoa.

Koulutus & liikenne

Onkilahden yhteiskoulussa on melkoinen urakka käynnissä kun 820 oppilaan poikkeuksellista koulunkäynnin aloitusta torstaille suunnitellaan. Ilkka-Pohjalaisen artikkelissa kerrotaan miten erikoisjärjestelyt on tarkoitus toteuttaa, ja kuinka esimerkiksi kemiaa, fysiikkaa, kotitaloutta, tietotekniikkaa tai kuvaamataitoa ei voida opettaa laisinkaan.

Kasitien kunnostuksen suunnittelu Mustasaaren ja Vöyrin väliselle tieosuudelle alkaa olla loppusuoralla, Svenska Yle uutisoi. 11 miljoonan kunnostustöiden on määrä alkaa loppukesästä, elo- syyskuun paikkeilla ja urakan pitäisi olla valmis vuoden 2021 loppuun mennessä.

Vaasan kalarannan liikennejärjestelyt ovat muuttuneet Kalastuksen talon valmistuttua ja se on herättänyt hämmennystä, Ilkka-Pohjalainen kirjoittaa. Ennen venelaitureille ajettiin Vaasanpuistikolta, mutta nyt tarkoitus on että moottoriliikenne kulkisi uutta reittiä Rantakadun suunnasta.

Yhteiskunta & kulttuuri

Aroma bageri & konditori on koronasta huolimatta onnistunut jopa lisäämään myyntiään keskustan toimipisteessä, Vasabladet kertoo. Omistaja Maria Vestergårdin mukaan vanhat asiakkaat ovat olleet erittäin uskollisia, ja myös uudet ovat löytäneet keskustaan.

Vaasan kaupunginhallitus on hyväksynyt Vaskiluodon puunkuormausalueen ostamisen valtion väylävirastolta, Ilkka-Pohjalainen uutisoi. Kaupungin on tarkoitus vuokrata alue edelleen, ja tontille voidaan kaavoittaa esimerkiksi teollisuusaluetta.

Ensi viikosta alkaen Vaasassa avataan jälleen neuvolat sekä koulujen terveydenhoito, Vasabladet tiedottaa. Neuvolaan ei edelleen kuitenkaan voi tulla mikäli lapsi tai vanhempi sairastaa, ja ainoastaan yksi vanhempi sallitaan lapsen mukana.

Lämna ett svar