Så tacklar österbottniska företag coronakrisen – ARNON, med stark närvaro i Vasa och Kauhava, expanderar och köper företag i Sverige

Automationsföretaget ARNON flyttar fram positionerna i en tid då många andra backar. Sverige blir nästa anhalt på bolagets internationella resa.

Finländska ARNON köper och övertar det svenska företaget B.O.Park. Det familjeägda företaget B.O.Park är specialiserat på elektrisk automation och skräddarsydda automationssystem. Bolagets omsättning i fjol var 2,7 miljoner euro.

– Vi tror på Sverige och är väl medvetna om vikten av att vara nära marknaden man vill växa på, säger Harri Lamminen, vd för Arnon.

Harri Lamminen.

ARNON känner väl till den svenska marknaden sedan tidigare, inte minst genom partnerskap med bland andra ABB, Climeon, Sandvik och Logevo.

Harri Lamminen säger att de alltid har som målsättning att vara ett företag som växer tillsammans med sina uppdragsgivare.

– Kalla det gärna för partnerskap då vi eftersträvar betydligt mer än en traditionell relation mellan kund och uppdragsgivare, säger han.

Corona stoppade inte affären

Företagsaffären blev klar den 31 mars. Harri Lamminen säger att utmaningarna som coronapandemin ställde till med inte stoppade planerna.

– Företagsaffären genomfördes enligt tidtabellen, säger han.

Företagsaffären genomfördes enligt tidtabellen.

– Det krävdes ömsesidig vilja, flexibilitet och beslutsamhet men processen i sig är en bra reflektion över våra principer och sätt att jobba.

Stark österbottnisk närvaro

ARNON, som gjort sig ett namn inom industriella el- och automationslösningar, grundades 1978. Huvudkontoret ligger i Tammerfors och filialerna i Åbo, Vasa och Kauhava samt en fabrik i Polen.

ARNON sysselsätter cirka 200 personer, varav 17 i Vasa och 58 i Kauhava. B.O. Park har 14 anställda.

I och med köpet kommer B.O. Park att byta namn till ARNON Ab. Den tidigare ägaren av B.O.Park, Leif Thalberg, kommer att fortsätta som VD och vid sin sida kommer han att ha Jörgen Hedström som svensk försäljningsdirektör.

LÄS OCKSÅ:

Leinolat Groups dotterbolag Kilkanen Oy bygger ny fabrik i Vasklot – Wärtsiläs motorblocksbearbetning får nytt hem

Lämna ett svar