Gemenskap på arbetsplatsen trots jobb på distans – Hälsoapp för företag i Österbotten lanseras

En ny app uppmuntrar personal att röra på sig samtidigt som den skapar samhörighet.

Fjuul Vision lanserar nu mobilappen Fjuul till företagare i Österbotten. Lanseringen har planerats under vårvintern och körs enligt planen trots undantagstillståndet i landet.

– Det är svåra tider nu men det är ändå viktigt att folk tar hand om sig själva, säger Sascha Wischek, vd och grundare av Fjuul.

Så funkar det

Målet med appen är att uppmuntra företagets eller organisationens personal att röra på sig och skapa samhörighet. Fjuul går ut på att man väljer en utmaning, till exempel att teamet ska samla 100 000 Fjuul poäng under 3 månaders tid.

Alla i teamet får en kod, laddar ned appen från App Store eller Google Play och loggar in med sin kod. Sedan är det bara att börja röra på sig och samla Fjuul poäng tillsammans.

– All motion och rörelse som görs tillräckligt intensivt registreras i appen och man kan inom teamet följa med resultaten och hur teamet närmar sig målet, säger Anton Isaksson, produktutvecklare vid Fjuul.

All motion och rörelse som görs tillräckligt intensivt registreras i appen.

Med Fjuul rör sig alla mot ett gemensamt mål. Appen registrerar rörelsen och intensiteten på motionen. Ju intensivare motion, desto mera Fjuul-poäng får man.

Välgörenhet samtidigt

Fjuul är en applikation som företag kan köpa som månadsabonnemang. För varje nytt månadsmedlemskap som tecknas doneras 100 euro till föreningen Project Liv för att stöda deras verksamhet.

Project Liv arbetar för att unga med en långtidssjukdom ska ha en bättre vardag. Som vinst för företagens egna utmaningar kan man även välja att donera pengar till välgörenhet. Ett annat alternativ är att skapa en egen vinst, kanske ett presentkort till personalen från ett lokalt företag.

Mera information om och kontaktuppgifter till företaget hittas på www.fjuul.com.

LÄS OCKSÅ:

Österbottnisk innovation – Coronakaoset gav upphov till lunchtjänsten Pickapp

Lämna ett svar