Ledarskapsforum lockar lika många trots coronakrisen – Intensiv vår och nya utbildningar drar i gång

Kim Byholm, Johnny Forsman, Björn Brännbacka.

Behovet av ett bra ledarskap försvann ingenstans under coronakrisen. Ledarskapsforum har kört hårt och fortsätter köra hårt med nya digitala metoder.

Ledarskapsforum, en professionell arena för ledarskapsutveckling i Österbotten och hela Svenskfinland, har bra fart på. När coronakrisen slog till tänkte forumets experter om och digitaliserade största delen, stundvis till och med allt, av undervisningen.

– Vi skapade konceptet e-Ledarskapsforum, vilket är interaktiva tillställningar där deltagarna kan involveras och delas upp i mindre grupper, säger Johnny Forsman, lärande- och ledarskapsspecialist på forumet.

Ledarskapsforumets experter utvecklade och gick samtidigt igenom hela lärandeprocessen för att på ett effektivt sätt kunna fortsätta lära ut med virtuella verktyg. En del föreläsare blir bättre när de står framför kameran medan andra stelnar och saknar gnistan som lätt uppstår vid personliga möten.

Alla föreläsare erbjöds stöd och hjälp för att komma igång och ta verksamheten online.

Lyckat drag

Ledarskapsforumet lyckades genomföra alla planerade tillställningar virtuellt. Forumet lyckades också med konststycket att behålla en lika stor publik som tidigare, drygt 40 personer per tillställning i genomsnitt.

– Under vårens lopp blev det tydligt att deltagarna också blev vanare med teknologin och allt löpte smidigare, säger Björn Brännbacka, lärande- och ledarskapsspecialist på forumet.

Under vårens lopp blev det tydligt att deltagarna också blev vanare med teknologin.

Forumets webbinarier fyller en tydlig funktion och är här för att stanna även efter coronan – fast då varvade med fysiska föreläsningar.

Kim Byholm, även han lärande- och ledarskapsspecialist på forumet, säger att speciellt de som har tajta scheman och svårt att komma ifrån uppskattar att det är möjligt att vara med på undervisningen kortare stunder utan att behöva lämna arbetsplatsen.

Distansundervisningen öppnar också upp för möjligheten att locka flera deltagare från övriga Finland och till och med från utlandet.

Fem tillfällen i vår

I dag (14.1) drar vårens första e-Ledarskapforum i gång. Det dras av coachen Leni Grünbaum och handlar om konflikter, eller egentligen om hur vi kan tackla dem och utnyttja spänningar för att öppna upp nya möjligheter.

Årets andra e-Ledarskapsforum handlar om praktisk arbetsrätt för förmän. 

– Det är samtidigt ett ämne där det finns ett kontinuerligt behov, där det hela tiden behövs input för att hålla sig uppdaterad, säger Kim Byholm.

Vårens tre sista föreläsningar handlar om promotivt förändringsarbete, digital marknadsföring  och coachande ledarskap – både nära och på distans. 

Bygga ledarskapsexamen eller plocka russin

Det går att plocka russinen ur Ledarskapsforumets föreläsningar och bara delta i en eller ett par tillställningar. Vill man går det också att bygga upp en helhet och sikta på en officiell ledarskapsexamen.

I februari startar två stycken ledarskapsutbildningar, bägge inriktade på operativa ledare. Då finns det möjlighet att skaffa en specialyrkesexamen för chefskap inom produktion eller en yrkesexamen i arbetet som teamledare.

– Alla våra utbildningar gör man som en del av sitt jobb, säger Johnny Forsman, och poängterar att samarbetet med näringslivet därför är tätt.

LÄS OCKSÅ:

Marica Lassus: ”Ibland tar det hela dagen att få ingenting gjort – nu sätts självledarskapet på prov”

 

Lämna ett svar