Ingenjörer får projektansvar, blir teamledare och chefer – Ny kurs lär dem precis vad de behöver veta om ekonomi

Yvonne Högholm, André Österholm.

Ingenjörer, diplomingenjörer och andra med teknisk bakgrund är heta på arbetsmarknaden. Nyutexaminerade får snabbt ett fotfäste i arbetslivet. I något skede får många ett större ansvar för processer, produkter och projekt.

– Många duktiga ingenjörer blir teamledare och jobbar med ledningsuppgifter, säger André Österholm, direktör på Hanken Fortbildning.

Ingenjörerna måste senast i det skedet lära sig om ekonomi, skaffa en förståelse för vilka siffror som påverkar vad. Just för det här ändamålet har Hanken Fortbildning skapat en ny kurs: ”Ekonomi för ingenjörer”.

Kursen passar också bra för personer som kan grunderna men vill hålla sina kunskaper uppdaterade.

– Den röda tråden i kursen är vad som inverkar på företagets resultat och balans, säger André Österholm.

Fyra intensiva dagar

På fyra dagar, i två etapper, lär experter från näringslivet ut precis vad ingenjörerna behöver veta för att axla ett större ekonomiskt ansvar.

Bland föreläsarna finns Mikael Still, Henrik Höglund, Kjell Renlund och Boris Isaksson.

Kursen ger en djupare förståelse för hur resultatet hänger ihop med balansräkningen. Utbildningen ger svaren på vad ingenjörerna borde hålla koll på för att kassan inte ska ta slut.

Deltagarna lär sig konkreta saker om nyckeltal som de har nytta av ute på fältet.

– Utbildningen tar också upp avtalsjuridik som är bra att känna till, säger Yvonne Högholm, projektchef på Hanken Fortbildning.

André Österholm, Yvonne Högholm.

Investeringsanalys, riskhantering och internprissättning finns på agendan. Utbildningen går även igenom verktyget Power BI.

Anmälningar tas emot

Kursen har väckt ett stort förhandsintresse. Den ordnas i Vasa men anmälningar har redan kommit in från ett stort område, även från Sverige.

Anmälningen till kursen pågår fram till den 19 november. Här kan du läsa mera och anmäla dig.

Lämna ett svar