Woima Corporation valittiin Vaasa Insiderin startup-kisan voittajaksi

Henri Kinnunen.

Vaasa Insider laittoi kilpailuun ilmoitetut Vaasan seudun startup-yritykset järjestykseen lukijoilta tulleen palautteen ja yrityksestä julkisesti saatavilla olevien tietojen perusteella.

Jätteestä energiaa tuottavia polttolaitoksia suunnitteleva ja markkinoiva vaasalainen Woima Corporation valikoitui startup-kisan voittajaksi, sillä sen idea ratkaisee varsinkin kehittyvillä alueilla kaksi ajankohtaista ongelmaa: jätteiden hävittämisen ja energian tuottamisen.

– Tämähän oli mukava uutinen, naurahtaa Woima Corporationin toimitusjohtaja Henri Kinnunen voitosta kuullessaan.

Tämähän oli mukava uutinen.

Vahvaa markkinointia ja myyntityötä koko viime vuoden tehneellä yrityksellä on työn alla kuuden miljardin euron edestä potentiaalisia projektiaihioita maailmalla. Pelkästään viime vuonna potentiaalisille asiakkaille on annettu tarjouksia kahden miljardin euron edestä.

Ensimmäinen kauppa on vielä antanut odottaa itseään, mutta Kinnunen uskoo, että ensimmäiset allekirjoitukset saadaan kauppapapereihin vielä tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Pilottilaitoksen on luvattu olevan toiminnassa 15 kuukauden sisällä kaupanteosta.

– Kunhan ensimmäinen laitos saadaan pystyyn, tarjoussuma alkaa purkautua ja olemme varmasti positiivisen ongelman edessä, Kinnunen miettii.

Muut palkintosijat

Kisassa toiseksi sijoittui vaasalainen IT-alan yritys Gambit, joka lupaa digitalisoida kaiken mahdollisen. Nuorten yrittäjien vuonna 2011 perustaman yrityksen voimakas kasvu oli yksi syy yrityksen hyvään sijoittumiseen.

Kolmannelle paikalle kisassa ylsi palkittu peliyritys Platonic Partnership, joka on pelialalle tyypillisesti syntynyt kansainväliseksi. Kotimaassa yrityksen peleistä eniten julkisuutta on saanut Lydia, josta Alko on tehnyt ilmaisen mobiiliversion. Lydia kertoo, millaiseksi lapsi kokee elämänsä alkoholistiperheessä.

Neljännelle paikalle kiri somessa.com-yritys ennakkoluulottomalla yritys-ideallaan. Somessa.com yhdistää aktiiviset sosiaalisen median vaikuttajat ja somenäkyvyyttä hakevat yritykset ja järjestöt.

LUE MYÖS:

Kunniamainintoja startup-yrityksille

 

Första 2,5 åren gällde hemmakontor – Nu har Gambit ett kontor på 500 kvadratmeter och 1,5 miljoner i omsättning

Vaasalaisen yrityksen kehittämä peli leviää Alkon avustuksella

Johanna Tidström: Förtroendet för en medmänniska ofta högre än för ett företag

Lämna ett svar