Vaasan yrittäjänaiset houkuttelee lisää jäseniä tarjoamalla hauskuutta, vertaistukea ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia

Mia Hirvelä

Vaasan Yrittäjänaisten uusi puheenjohtaja Mia Hirvelä aikoo keskittyä kasvattamaan jäsenmäärää ja saada naisten äänen kuulumaan päätöksenteossa.

Tärkein tehtävä on hyvin selvillä. Vaasan Yrittäjänaisten uusi puheenjohtaja Mia Hirvelä haluaa saada järjestöön lisää jäseniä.

Tällä hetkellä jäseniä on noin 70.

– Jäsenmäärä on pieni kaupungin kokoon nähden, Hirvelä kertoo.

Jäsenten kasvattaminen on lopulta vain väline siihen, mitä Hirvelä oikeasti haluaa saada aikaan. Hän haluaa, että naisyrittäjät saavat verkostoista apua liiketoimintaan.

Toisena tavoitteena Hirvelällä on saada naisyrittäjien ääni kuulumaan päätöksenteossa.

Hirvelä kertoo, että suurin osa heidän jäsenistään on joko yksinyrittäjiä tai pieniä muutaman hengen työllistäviä yrittäjiä. Tällaisten yrittäjien tarpeet jäävät usein sivuun asioista päätettäessä.

– Meillä ei ole kauheasti kontakteja Vaasan kaupungin päättäviin tahoihin tai seudun muihin toimijoihin. Haluamme päästä enemmän päättäviin pöytiin keskustelemaan tarpeistamme.

Meillä on tosi mahtava yhteinen energia.

Tapahtumista uusia ajatuksia

Hirvelä epäilee, että pieni jäsenmäärä johtuu rahasta ja ajasta. Pienyrittäjillä on pulaa molemmista.

– Meidän toiminnan pitää olla sellaista, että jäseneksi kannattaa liittyä ja osallistua tapahtumiin.

Hirvelä kertoo, että ensi vuonnakin he järjestävät kerran kuussa tapahtumia, joissa he käyvät tutustumassa jonkin yrityksen toimintaan. Näissä tapahtumissa jäsenet pääsevät kuulemaan yrittäjätarinoita.

– Niitä tarinoita on niin kiva kuunnella. Usein sieltä löytyy samoja ongelmia, mutta myös jotain uutta, mikä avartaa omaa ajattelua.

Näiden kuukausittaisten tapahtumien lisäksi suunnitteilla on monenlaisia muita tapahtumia, mahdollisesti yhteistyössä Vaasan Yrittäjien kanssa.

Lisäksi jäsenmaksulla saa osallistua valtakunnallisen naisyrittäjäjärjestön webinaareihin.

Vertaistukea ja yhteistyömahdollisuuksia

Hirvelä kertoo, että monelle rahanarvoisin jäsenetu yrittäjyydestä on ilmainen Suomen Yrittäjien lakineuvonta. Toisaalta joitain jäsenetuja on vaikea rahallisesti määritellä.

Hirvelä muistuttaa, että tapahtumissa voi tutustua yrittäjiin aivan toisilta aloilta. Usein yrittäjänä joutuu tilanteisiin, joissa huomaa, että olisi hyötyä, jos olisi kaikkien alojen asiantuntija.

Yrittäjäverkostojen ansiosta kaikkien alojen asiantuntija ei tarvitse olla, vaan voi soittaa sille tutulle, jonka tapasi jossain tapahtumassa.

Joskus satunnainen kohtaaminen voi olla alku pitkälle yhteistyölle.

Hirvelä kertoo, että useampi vuosi sitten hän sattui eräässä tapahtumassa samaan pöytään tutkimusyrittäjä Satu Wivolinin kanssa. Sattumalta Wiwolin etsi henkilöä, joka auttaisi häntä viestinnässä.

– Nyt olemme tehneet monta vuotta töitä yhdessä, kun myyn hänelle palveluitani.

Hyvää porukkaa

Yksi oleellinen haaste uusien jäsenten houkuttelussa on saada naisyrittäjät tulemaan tapahtumaan ensimmäistä kertaa.

– Kynnys siihen, että tulee ensimmäisen kerran, on ihmisillä yllättävän korkea.

Toisaalta Hirvelä kertoo, että heillä etuna on mahtava porukka.

– Kaikki ensimmäisen kerran mukaan tulleet, ovat todenneet, että on kivaa porukkaa. Meillä on tosi mahtava yhteinen energia.

Hirvelä kertoo, että hän on itsekin kokenut saman. Ensin häntä jännitti mennä toimintaan mukaan.

– Pian sitä sitten huomasi, että olen yhtäkkiä puheenjohtajana.

– Toki samaa kehitystä ei kaikilta edellytetä, Hirvelä nauraa.

 

LUE MYÖS:

Satu Wivolin huomioi mikroyrittäjät Vaasan Yrittäjien puheenjohtajakaudellaan

Lämna ett svar