Vaasalainen Ampner on kehittänyt invertterituoteperheen, jolla yhtiö aikoo saavuttaa merkittävän osuuden 5 miljardin invertterimarkkinoista

Kuva: Osku Pienimäki

Mika Jantusen ja Pasi Törmäsen vuonna 2012 perustama Ampner on tuonut markkinoille kokoluokassaan maailman tehokkaimman invertterin, joka on suunniteltu aurinkovoimalaitosten ja energiavarastojen verkkoon liittämiseen. Invertterin tuotanto alkaa Vaasassa loppuvuodesta.

Ampnerissa työskentelee tällä hetkellä 39 henkilöä, ja sen pääkonttori ja tuotanto sijaitsevat Vaasassa. Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 2,7 miljoonaa, ja uuden invertterituoteperheen myötä liikevaihto tulee kasvamaan nopeasti. Tämä tarkoittaa sitä, että yritys rekrytoi voimakkaasti lähiaikoina.

Ampner ACE™ 300 invertteri

Uusi  Ampner ACE™ 300 on pienikokoinen mutta tehokas invertteri, joka soveltuu käytettäväksi myös erittäin haastavissa olosuhteissa. Invertterin toiminta-alue on aina -40 celsiusasteesta +60 asteeseen. Invertteriin voidaan liittää suurempia määriä aikaisempaa tehokkaampia paneeleita, jolloin voimalaitoksen kustannusten ja tuoton optimointi on helpompaa.

Ampner ACE™ 300 on tehokas, pienikokoinen ja soveltuu hastavinkiin olosuhteisiin. Kuva: Osku Pienimäki

Kasvua tavoitellaan uusiutuvan energian markkinoilta

Ampnerin ydinosaamista on kokonaisvaltainen suunnittelu uuden energiatuotannon verkkoon liittämisessä tarvittavissa ratkaisuissa. Uusiutuvan energian ja hiilineutraalin sähköntuotannon vallatessa alaa, tarvitaan inverttereitä, jotka ovat kustannustehokkaita, luotettavia ja älykkäitä. Markkina on nopeasti kasvava, ja sen kokonaisarvo on noin 5 miljardin luokkaa, joten siihen Ampner tähtää uudella tuotteellaan.

Potentiaalisimpia asiakkaita ovat suuret aurinkovoima- ja akkulaitokset, joiden tarpeisiin Ampner ACE™ 300 vastaa erinomaisesti.

Uuden tuotteemme myötä markkina-alueenamme on koko maailma, ja yrityksemme toiminta tulee laajenemaan Eurooppaan sekä Yhdysvaltoihin. Maailma tarvitsee meidän osaamistamme siirryttäessä tehokkaasti hiilineutraaliin energiantuotantoon ja uudenlaiseen sähkönjakeluun. Suunnitelmiemme toteutuessa näemme Ampnerilta isot kasvuloikat muutaman tulevan vuoden aikana, Jantunen sanoo.

Ampner kasvaa vauhdilla, osaajia tarvitaan

Jantunen arvioi liikevaihdon kasvavan huimasti seuraavan vuosikymmenen aikana, jopa 10-100 kertaisesti. Loppuvuodesta Vaasaan valmistuu uusi tuotantosolu, jolloin myös invertterien sarjatuotanto käynnistyy. Tämä tarkoittaa että lisää osaajia tarvitaan tuotekehitykseen ja toimitusketjuun, sekä kansainväliseen myyntiin ja markkinointiin.

Ampner tarvitsee kasvaakseen myös lisää omaa ja vierasta pääomaa, joka on tarkoitus saada kerättyä ensimmäisellä suuremmalla rahoituskierroksella. Rahoitus käytetään myyntiorganisaation ja markkinoinnin sekä toimitusketjun vahvistamiseen globaalia markkinaa ajatellen.

Myynnin kasvaessa tarvitaan lisää osaajia yritykseen. Kuva: Osku Pienimäki

Lämna ett svar