Unga företagare, mervärde- och motorskapare samt teknologiutvecklare fick pris på Wasa Future Festival

Christoffer Häggblom, Magnus Westerlund, Mathias Westerlund. Wasa Future Festival, Rite Ventures, Närpes Glassfabrik
Christoffer Häggblom, Magnus Westerlund, Mathias Westerlund.

Flera prestigefyllda utmärkelser och pris delades ut på Wasa Future Festival. Nytänkande och innovativitet bland pristagarna är den gemensamma nämnaren.

Magnus och Mathias Westerlund, företagarna bakom bland annat Närpes Glassfabrik, tilldelades på torsdagen ett stipendium på Wasa Future Festival. Stipendiet som instiftats av Christoffer Häggblom premierar ungt entreprenörskap.

– Magnus och Mathias Westerlund har framgångsrikt bedrivit handelsverksamhet i Närpes och har nu på en kort tid lyckats få stor uppmärksamhet kring sin satsning Närpes Glassfabrik, säger Christoffer Häggblom, som själv var på plats för att dela ut priset.

Vill stöda unga entreprenörer

Christoffer Häggbloms stipendium finns till för att ”supporta och premiera unga entreprenörer”. Christoffer Häggblom, som trots att han bor i Stockholm sedan länge ser Vasa som sin hemstad, skapade stipendiet med inspiration av ett liknande stipendium som han själv fick som ung företagare.

Christoffer Häggblom säger att stipendiet han själv fick 2005 bidrog till att han startade Rite Ventures, ett placeringsbolag vars företag i dag sammanlagt sysselsätter drygt 3000 personer.

Motortillverkare premieras

Sture Udd, Wasa Future Festival, Wasa Innovation Center
Sture Udd.

Vid samma tillfälle som de unga företagarna premierades så uppmärksammade även Wasa Innovation Center två team med utmärkelser.

Ett stort team från Wärtsilä lyftes fram för det värdefulla arbetet de gjort med utvecklingen av en ny motor. Teamet som lyftes begränsades inte bara till de som jobbat med det som vi traditionellt kallar utvecklingsarbete utan inkluderade även allt det andra som krävs för att få en innovation att lyfta, inte minst försäljningsfunktionerna.

– Vi ska komma ihåg att Vasa och hela Vasaregionen har byggts på innovationer, säger Sture Udd, entreprenören bakom Wasa Innovation Center.

Ett stort team från Wärtsilä fick pris.
Ett stort team från Wärtsilä fick pris. Teamet är till och med större för alla som bidragit var inte på plats.

Wasa Innovation Center premierade också Risto Orava och Abraham Villatoro Telli, upphovsmännen bakom en hälsovårdsinnovation som kan analysera utandningsluft.

Abraham Villatoro Telli, Risto Orava. Wasa Future Festival
Abraham Villatoro Telli, Risto Orava.

 

LÄS OCKSÅ:

Glasstillverkning i Närpes är ett hantverk – Spännande nya smaker provas fram med kundernas hjälp

Lämna ett svar