”Härlig attityd” lockade Jari Saari till Gambit – Projekten kräver en kombination av nytänkande, kompetens och erfarenhet

Jari Saari.

It-företaget Gambit växer kraftigt. ”En härlig attityd hos bolaget” lockade den nya Account Directorn Jari Saari till den växande gemenskapen.

Vasaföretaget Gambit har tagit stora kliv framåt. Bara under de tolv senaste månaderna har omsättningen stigit 20-30 procent och bolaget nyrekryterat cirka tio personer.

– Båda våra gamla och nya kunder har haft en bra utveckling, säger Ted Wallin, Business Director på Gambit.

Ungt kompetent gäng kompletteras

It-företaget Gambit har specialiserat sig på digitalisering. Det är ett växande område där både verktyg och metoder utvecklas snabbt och det gäller att hänga med trenderna.

Hanna Wallin, Head of Communications på Gambit, säger att snittåldern bland personalen är kring 33 år.

– Men när vi rekryterar så försöker vi alltid leta efter det som vi inte redan har, säger Hanna Wallin, och låter förstå att mångfald är en styrka.

När vi rekryterar så försöker vi alltid leta efter det som vi inte redan har.

I personalstyrkan på ungefär 40 personer, fördelade på tre kontor, hittas till exempel experter med rötter i Mexiko, Nepal, Ukraina och Spanien.

– Det vi behövde mest just nu är en Account Director som har betydande erfarenhet av större projekt, säger Ted Wallin.

Enter Jari Saari

Gambits nyrekryterade Account Director heter Jari Saari. Saari har verkligen mycket erfarenhet av hur arbetet fungerar i större organisationer.

Jari Saari.

Jari Saari har jobbat för Fujitsu i sju år och för IBM i drygt 24 år. Han har även arbetat på ABB i Vasa. Österbottningen har under resans gång jobbat mycket med internationella kunder och även hunnit ha ett försäljningsansvar för hela Centraleuropa.

Mycket av arbetet Saari gjort genom åren har handlat om försäljning eller it, eller just försäljning inom it.

– För mig betyder försäljning inom it att sälja lösningar som involverar kundens business, att sätta sig in i deras problem och lösa dem tillsammans, säger Jari Saari.

Attityd och bolagsstorlek lockade

Det nya jobbet på Gambit lockade Jari Saari av flera olika orsaker. Han tilltalades speciellt av bolagets storlek och låga hierarki, med andra ord att det i princip bara är att knacka på dörren bredvid så har man direktkontakt med både ägare och vd.

– Det finns en härlig attityd här på Gambit och jag önskar att jag kan tillföra något, säger Saari.

Ted Wallin, Jari Saari, Hanna Wallin.

Ted Wallin säger att Saari är ödmjuk som person, att det är Gambit som får vara glad över att de får jobba med någon som är så rik på erfarenheter.

– Det är klart att det också behövs 25-åriga nyutexaminerade experter, men en del erfarenhet kan man få bara av att jobba, säger Wallin.

På Gambit ska Jari Saari arbeta med både försäljning och affärsutveckling, två områden som enligt Ted Wallin går hand i hand.

Snabbhet viktigt

Gambits låga hierarki och sätt att jobba gör att bolaget kan agera snabbt på marknadens behov. Att snabbheten är något som uppskattas har blivit ännu tydligare under pandemitiden då nästan alla företag fått tänka om.

– Många företag som klarat sig har använt sig av digitalisering, till exempel lärt sig jobba på distans eller utvecklat produkter och tjänster som går att sälja digitalt, säger Jari Saari.

Expanderar även fysiskt

Gambits huvudkontor finns i Runsoria Business Park i Vasa. Där har företaget flera gånger bokstavligt talat slagit ut väggarna för att få rum med mer personal.

Under de senaste dagarna har det hänt igen och bolaget skapade nu tre arbetsrum till, samt ett konferensrum och ett öppet landskap. Företaget fortsätter nyrekrytera.

– För tillfället söker vi efter en teknisk chef till kontoret i Varkaus, säger Ted Wallin.

LÄS OCKSÅ:

Gambit Quantic hjälper bolag använda data effektivare – Datadrivna beslut är pålitligare än magkänslan, även om den också behövs

Lämna ett svar