Blomtorget flyttar och satsar stort på nytt ställe – ”Äntligen har vi hittat ett hem där vår vision kan blomma ut”

Kenneth Gillberg.

Blomtorget, trädgårdshandeln som just nu hittas utanför Citymarket i Stenhaga, har i flera år sökt ett permanent ställe där de kan expandera och utvecklas. ”Nu har vi äntligen hittat det”, säger vd Kenneth Gillberg.

Blomtorget har hittat ett permanent hem för sin trädgårdshandel. Det nya Blomtorget kommer att växa fram på Kungsgården i Liselund, bättre känt som Yrkesakademin i Österbotten (YA).

Kenneth Gillberg.

Blomtorgets vd Kenneth Gillberg säger att de redan vid generationsskiftet 2017 gick in för att företaget ska växa och utvecklas till en trädgårdshandel som ger besökaren något extra.

– Nu har vi äntligen hittat ett logiskt hem för vår verksamhet där vår vision kan blomma ut, säger Gillberg.

– Det är en anrik plats som är både naturskönt och centralt beläget med tanke på områdets framtida utveckling, säger han.

YA välkomnar satsningen

Ulrica Karp, direktör för SÖFUK som driver YA, säger att Blomtorgets etablering passar perfekt med deras utbildningsvisioner och tankar om att göra området till en naturnära stadsdel.

– I Kungsgårdens parker finns områden med gräsmattor, blomsterplanteringar, gamla träd och trädhäckar samt ett arboretum, säger Ulrica Karp.

Ulrica Karp lyfter fram den långa traditionen av trädgårdsskötsel och utbildning som finns på området. Kungsgården grundades redan år 1556 av kung Gustav Vasa.

Ute efter upplevelser

Lena Gillberg. FOTO Vilja Media.

Företagarparet Kenneth och Lena Gillberg vill skapa en destination som lockar både lokalbefolkning och turister. Lena Gillberg, delägare och trädgårdsmästare, säger att ett besök hos dem ska vara en upplevelse där man hämtar inspiration för sina trädgårdsdrömmar.

– Detta samtidigt som det är ett ställe där kunderna hittar allt för trädgården, både växter och kunnande, säger Lena Gillberg.

Besökarna ska få komma till ”Lenas värld”, som man hittills bara fått en glimt av i TV- programmet Strömsö och via hennes Instagram-profil Tittimadii. Hon säger att det ska bli en jordnära stämning som för tillfället är svår att få till på en parkeringsplats.

Blomtorget, som alltså just nu driver sin trädgårdshandel utanför Citymarket i Stenhaga i Vasa, stänger portarna i månadsskiftet september-oktober.

– Då påbörjar vi flyttarbetet omedelbart för att hinna öppna upp portarna på den nya adressen i april 2022, säger Lena Gillberg.

 

LÄS OCKSÅ:

Euroflora tar in naturen och skogen till kontoret – En bra arbetsmiljö ökar produktiviteten

 

Lämna ett svar