Mr. Motors Korsnäs utvidgar – Bröderna bygger ut sin verkstad

Pontus, Nicklas, Herman Moliis Mr. Motors Korsnäs
Pontus, Nicklas & Herman Moliis.

Säljer, servar, köper, byter och förvarar. Mr. Motors i Korsnäs har en bred specialkompetens när det gäller till exempel båtar, utombordare och trailers.

Mr. Motors, ett Korsnäsföretag som sysselsätter tre bröder och tre anställda, expanderar. Företaget är som bäst på slutrakan i utbyggnaden av en ny verkstad, som blir kring 500 kvadratmeter stor.

– Verkstadsutvidgningen är nästan klar, vi måste bara tro på framtiden och våga prova nya saker, säger Nicklas Moliis, styrelseordförande för Mr. Motors.

Verkstadsutvidgningen är nästan klar.

Service och vinterförvaring växer

Mr. Motors Korsnäs Nicklas Moliis
Nicklas Moliis.

Nyförsäljningen är traditionellt viktig för Mr. Motors men även servicen har växt till en betydande del av verksamheten.

– När vi säljer något tycker vi det är en förutsättning att också kunna erbjuda service, säger Nicklas Moliis.

En annan av företagets växande verksamheter handlar om vinterförvaring av båtar. Ifjol byggde företaget därför även en ny kall förvaringshall för kundbåtar.

– Så nu finns det rum för flera båtar för förvaring, säger Nicklas Moliis.

Väletablerat företag

Mr. Motors är ett Korsnäsföretag med lång historia. Det hela startade med att Kurt Moliis började sälja utombordare 1967. Därefter har sortimentet byggts på och breddats rejält.

– Det är på grund av historien som vi nästa år får fira hela 50 år som återförsäljare av Honda Finland, säger Nicklas Moliis.

Mr. Motors Ab Oy, det företag vi känner i dag, startades 1991 av Kurt och Nicklas Moliis. Ett generationsskifte har redan skett. Sedan närmare tio år tillbaka är det bröderna Nicklas, Pontus och Herman Moliis som driver stället.

Brett utbud

Utombordare, släpvagnar och trailers tillhör storsäljarna för Mr. Motors. I utbudet finns till exempel också gräsklippare, fyrhjulingar, mopeder och snöskotrar.

När det gäller utombordare är företaget återförsäljare till märken som Honda, Mercury och Suzuki.

– Kunderna finns i hela Finland även om närregion är speciellt välrepresenterad, säger Nicklas Moliis.

Stort lager

Mr Motors Nicklas Moliis Korsnäs
Nicklas Moliis.

För Mr. Motors har det alltid varit prioriterat att det finns saker i lager. Speciellt nu när det varit komponentbrist har det här varit extra uppskattat av kunderna.

– Korta leveranstider, rätt prisnivå och service är det vi konkurrerar med, säger Nicklas Moliis.

Nu just, på hösten, är det högsäsong för försäljning av trailers. Servicesidan får in nya jobb och vinterförvaringen har redan länge varit i full gång.

– Båtar för vinterförvaring börjar komma in tidigt eftersom en del som bor längre bort tar upp sina båtar redan när semestern slutar, säger Nicklas Moliis.

Mr. Motors butik, vinterförvaring och serviceverkstad finns på Strandvägen 4260 i Korsnäs. På webben hittas företaget på www.mrmotors.fi.

 

LÄS OCKSÅ:

Dermoshop tar hem riksomfattande pris – Företagarföreningar, Korsnäs kommun och riksdagsmän först att gratulera

Vastaa