2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Platonic Partnership jatkoon Pohjanmaan Kasvupolulta, Vaasaan avataan yhteisöllinen työtila Hello Hub ja ehdota vuoden kansainvälistymispalkinnon saajaa

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Syyskuun alussa ovensa avaa paikka, josta Vaasa Insiderin haastattelemat Elin Nyman ja Julia Olin ovat kumpikin tahoillaan haaveilleet jo pitkään. Hello Hub on yhteisöllinen konttori, josta yrittäjät voivat vuokrata työtilaa – ja saada kaupanpäälle työkavereita.

Pohjanmaan Kasvupolun kaksi potentiaalisinta kasvuyritystä ovat vaasalainen Platonic Partnership Oy ja kruunupyyläinen PaaPii Design Oy. Tuomariston arviointi- ja valintakriteerit potentiaalisimpien yritysten valintaan olivat: markkinapotentiaali, tiimi, kasvukyky ja näytöt, kertoo VASEK.

Jussi Loukiainen, Platonic Partnership Oy.

Mitä on kevytyrittäjyys ja miten yritystoimintaa voi aloitella kevyesti? Osallistu Uusyrityskeskus Startian webinaarimuotoiseen kevytyrittäjyysinfoon, jossa alan asiantuntijat esittelevät yleisimpiä vaihtoehtoja. Keskiviikkoon 26.8. mennessä ilmoittautuneille lähetetään torstaina 27.8. Teams-linkki osallistumiseen.

Innovointi & yrittäjyys

Oletko johtava akateemikko, innovoija, yrittäjä tai tutkija, joka etsii mahdollisuutta auttaa Eurooppa toipumaan kriisistä innovaation avulla? Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutti EIT etsii nyt Governing Boardiinsa peräti neljää uutta jäsentä, tiedottaa Business Finland. Hae 30.9. mennessä.

Ehdota tämän vuoden kansainvälistymispalkinnon saajaa viimeistään 5.9.! Valinnassa huomiota kiinnitetään erityisesti kilpailukykyyn, liiketoiminnan kansainvälisyyteen ja kannattavuuteen. Muiden ehdokasyritysten lisäksi voit ehdottaa yrityksiä vuoden 2020 erityisteemaan, joka on Korona: kriisistä uudistumiseen.

Monia yrittäjiä askarruttavat koronaan liittyvät kysymykset. Suomen Yrittäjien asiantuntijoiden mukaan työnantajalla on esimerkiksi palkanmaksuvelvollisuus ajalta, jos työnantaja määrää työntekijän pysymään poissa työpaikalta hänen odottaessaan koronatestiin pääsyä ja testitulosten varmistumista.

Uusimmat koronasta

Vaasassa maskien jakelu vähävaraisille aloitetaan keskiviikkona 26.8., tiedottaa Vaasan kaupunki. Vähävaraisille, yli 15-vuotiaille henkilöille, jaetaan maksutta kertakäyttöisiä kasvomaskeja kymmenen kappaleen pakkauksissa. Myöhemmin tulee jaettavaksi kankaisia pestäviä kasvomaskeja neljä kappaletta per henkilö.

Vaasan kaupungin sosiaali- ja terveystoimen ohjeen mukaan hengitystieoireista kärsinyt lapsi voi palata kouluun tai varhaiskasvatukseen 1-2 oireettoman päivän jälkeen. Terveet perheenjäsenet voivat käydä työssä, koulussa ja harrastuksissa rajoituksetta.

Vaasan kaupunginteatteri, Wasa Teater, Seinäjoen kaupunginteatteri sekä Kokkolan kaupunginteatteri haluavat taata kaikille kävijöilleen turvallisen teatterikokemuksen. Teatterit ovat viranomaisohjeistukseen pohjautuen linjanneet yhteisiä ohjeistuksia syyskaudelle.

Vastaa