Staria etablerar sig i Vasa – Kraftigt växande företag väljer Vasa som plats för sitt tolfte kontor

Dennis Laakso. Foto/Kuva: Ossi Nyqvist/WebAula

Helsingfors, Stockholm, Tallinn, Tammerfors … och nu Vasa. Staria ser möjligheter speciellt i regionens internationella företag.

Starias historia började år 2003 som en finländsk bokföringsbyrå. 2013 togs beslutet att gå in helhjärtat också som NetSuites leverantör. NetSuite är ett molnbaserat affärssystem.

Nu kombinerar Staria mjukvaran och kunskapen om den med andra tjänster, som ekonomihantering, löneräkning och HR, för att skapa en hel palett under samma tak.

– Våra lösningar gör det möjligt för kunderna att utlokalisera allt till oss eller att göra arbetet själva med systemen vi erbjuder, säger Dennis Laakso, Growth Ambassador på Staria.

Internationella företag i sikte

Staria har i dagsläget över 500 kunder. Många av dem har internationell verksamhet eller ambitioner på att få det. Bland referenskunderna hittas Wolt och Flowrox.

Dennis Laakso. Foto: Ossi Nyqvist/WebAula

En orsak till att konceptet gått hem hos den typen av företag är att betydelsen av bra rapporter är enorm speciellt när det gäller utländsk verksamhet.

– Som till exempel ekonomichef måste du veta hur den ekonomiska situationen ser ut också i dotterbolagen för att ta rätt beslut, säger Dennis Laakso.

– Våra internationella redovisningstjänster är tillgängliga i 30 länder och med NetSuite får du in allt i samma system och möjlighet att se alla siffror i din egen valuta.

Robotteknik hett område

Staria erbjuder också robotiktjänster inom sitt kompetensområde. Dennis Laakso säger att man ska se robotarna som virtuella assistenter.

– En robot kan göra samma sak som en människa när det gäller många manuella, tidskrävande processer, vilket gör att människan kan göra något mera produktivt.

Som ett exempel tar han hanterandet av fakturor. Förutom det sista godkännandet kan robotar ofta sköta hela processen.

Programmeringsrobotik beskrivs som ett bra ställe att starta; utvecklingsprojekten är korta, kostnaderna överkomliga och resultaten kommer nästan genast.

– Företaget får då mera tid att satsa på sin kärnverksamhet.

Företaget får mera tid att satsa på sin kärnverksamhet.

Öppnar Vasakontor

Staria har nu öppnat ett kontor i Vasa, på Storalånggatan 37. Kontoret blir företagets tolfte. Vasa sorterar in bland städer som Helsingfors, Tammerfors, Stockholm och Tallinn.

Dennis Laakso. Foto: Peter Stolpe

Att det nu blev Vasa beror på att här finns bra med språkkunskaper och många internationella bolag. Vasakontoret fokuserar på att betjäna kunder inom området från Kristinestad till Karleby.

Dennis Laakso är kontorets första anställda. Fler ska rekryteras. Laaksos försiktiga estimat är att kontoret har kring fem anställda tills nästa sommar.

Staria som bolag växer väldigt kraftigt och har i dag över 220 anställda. Tillväxten under årets första halva var över 43 procent. Målet för helåret är att omsättningen stiger till över 18 miljoner euro.

LÄS OCKSÅ:

Hoppa om du vågar – Vasaföretag bjuder på VR-upplevelser så bra att många inte ens vågar gå ut på plankan

Lämna ett svar