RegTech rekryterar i Vasa – ”Vi fungerar som Svea Banks egna interna IT-insatsstyrka”

RegTech team

RegTech är ett växande företag med starkt driv och tydlig startupkänsla. Vasaföretaget jobbar i framkant med att utveckla nya IT-lösningar med tryggheten av en stor bankkoncern bakom sig.

RegTech är ett högteknologiföretag med huvudkontoret i Vasa, ett stenkast från torget. Bolaget har en unik position som dotterbolag inom Svea Bank.

– Vi arbetar som Svea Banks egna interna IT-insatsstyrka, som skapar IT-lösningar i världsklass, säger Christina Koivula, COO, RegTechs operativa ledare.

Rekryterar på bred bas

RegTech sysselsätter som bäst nio personer. Företaget har vunnit stort förtroende både inom och utanför Svea-koncernen och växer därför kraftigt.

Företaget rekryterar nu på bred front utvecklare, tekniska projektchefer och seniora experter (Backend/Frontend developers, Technical Project Managers, Tech Leads).

På kort varsel behövs 3-4 personer och på längre sikt ännu flera. På företagets webbplats regtech.fi finns de öppna jobben listade.

Låg hierarki

Christina Koivula, Desiré Smeds, Mathias Söderholm
Christina Koivula, Desiré Smeds, Mathias Söderholm

RegTech är ett företag där goda idéer kan födas och testas. Till och med för en tillfällig besökare är startupkänslan på Vasakontoret påtaglig.

– Det är låg hierarki som gäller här, säger Mathias Söderholm, Head of IT, RegTechs IT-ansvariga.

Den finansiella stabiliteten som Svea Bank erbjuder skapar goda förutsättningar för RegTechs verksamhet och produktutveckling. Stabiliteten möjliggör även konkurrenskraftiga löner och arbetsförmåner.

Framtidens betalningssystem

RegTech samarbetar med Sveas olika affärsområden och IT-avdelningar i Finland och i Sverige. Företaget hjälper till att utveckla redan existerande system och också anpassa produkter och system till den finländska marknaden.

– Vi är som ett litet IT-hus inom Svea som stöder deras digitaliseringsprocess, säger Mathias Söderholm.

Mycket av jobbet handlar om att utveckla och underlätta betalningstrafik, förbättra kommunikation och om att skapa morgondagens betalningssystem. Det handlar till exempel om att underlätta funktioner som att betala, ta betalt och få bättre överblick över helheter.

Utvecklar även egna produkter

RegTech Desiré Smeds, Mathias Söderholm, Christina Koivula
Desiré Smeds, Mathias Söderholm, Christina Koivula

RegTech jobbar också med att utveckla nya och egna produkter. Som bäst är man på slutrakan av ett stort projekt som leder till en innovativ produkt som sannolikt lanseras i vår.

RegTech jobbar hela tiden med många olika teknologier, allt från appar till webbaserade lösningar.

– Så även om vi är små kan vårt jobb påverka alla olika områden inom Svea, säger Söderholm.

RegTech samarbetar med Sveas olika affärsområden och IT-avdelningar i Finland och i Sverige. Företaget hjälper till att utveckla redan existerande system och också anpassa produkter och system till den finländska marknaden.

 

LÄS OCKSÅ:

Multitronic Pro växer och utvidgar i Vasa – ”IT får aldrig vara en broms”

Lämna ett svar