Älvsbytalo keksi nerokkaan tavan tukea pienyrittäjiä ja muistaa samalla työntekijöitään

Älvsbytalon toimitusjohtaja Jan-Erik Rusk Kauhajoen tehtaan työntekijöiden kanssa.

Jokainen työntekijä saa satasen hyvityksen, kun ostaa paikallisen pienyrittäjän tuotteita tai palveluita. Konsernissa on 280 työntekijää.

Älvsbytalon Suomen tehdas sijaitsee Kauhajoella. Se tarkoittaa, että kun jokainen tehtaan 45 työntekijästä saa käyttöönsä sata euroa paikallisten pienyrittäjien tukemiseen, siitä hyötyvät erityisesti eteläpohjalaiset ja pohjalaiset yrittäjät.

– Haluamme kuitenkin haastaa mukaan samanlaisiin talkoisiin myös muut suomalaiset yritykset. Esimerkiksi yhteistyökumppanimme, alihankkijamme ja puutuoteteollisuusyritykset voivat tulla mukaan, kannustaa Älvsbytalon toimitusjohtaja Jan-Erik Rusk.

Rusk kertoo, että koronakriisi pani myös Älvsbytalon markkinointisuunnitelmat uusiksi koko keväältä. Yhtiö halusi luoda jotain uutta niiden tilalle ja samalla auttaa talouskurimuksessa kamppailevia pienyrityksiä.

– Juuri nyt on oikea aika ostaa paikallisten pienyritysten tuotteita ja palveluita. Lisäksi tarjoamme näille yrityksille näkyvyyttä omissa sosiaalisen median kanavissamme.

Samalla kampanja tuottaa hyvää mieltä myös yhtiön omille työntekijöille, jotka voivat käyttää paikallisia palveluita.

Tuetaan pieniä

Älvsbytalo Oy on osa Älvsbyhus-konsernia, jolla on yhteensä 280 työntekijää Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Talotehtaita on Kauhajoen lisäksi Ruotsin Älvsbynissä ja Bjärnumissa. Yrityksen konsepti perustuu muuttovalmiisiin ja nopeasti paikan päällä valmistuviin omakotitaloihin.

– Ruotsissa työntekijät saavat 1000 kruunun korvauksen, joka vastaa Suomen sataa euroa. Vaikka konsernissa on monta työntekijää, se ei vielä riitä nostamaan pienyrityksiä suosta, ja siksi haastammekin muita mukaan.

Kampanjassa on tehty yhteistyötä Suomen Yrittäjien kanssa, ja hyviä vinkkejä pienyrittäjistä saadaan myös henkilöstöltä itseltään.

– Henkilöstö otti tämän vastaan todella myönteisesti. Rajaus on, että korvausta ei saa ruokakauppojen, apteekkien, Alkojen ja bensa-asemien palveluista, koska ne pärjäävät muutenkin. Nyt halutaan tukea nimenomaan paikallisia pienyrittäjiä.

Valoisa kevät

Älvsbytalo toimii kilpaillulla alalla, mutta on onnistunut peräti kasvattamaan tulostaan viime vuoteen verrattuna. Siksi kriisikevääseenkin suhtaudutaan melko rauhallisin mielin.

– Ainakin kesälomiin asti mennään entisten suunnitelmien mukaan, eikä ole syytä lomauttaa henkilöstöä kriisin takia, Jan-Erik Rusk sanoo.

Syyksi entistä parempaan menekkiin hän arvelee uusittuja tuotteita, joiden hinta on kuitenkin pidetty tasaisena.

– Esittelytaloilla on myös vaikutusta ihmisten ostopäätöksiin. Esimerkiksi Rovaniemen esittelytalomme on saanut erittäin hyvää palautetta, ja Lapissa myynti onkin yksi Suomen kovimpia.

Muita avainalueita Suomessa ovat Ahvenanmaa ja Pohjanmaa.

– Pohjanmaalla suosiota selittää se, että tehdas on täällä.

 

LUE LISÄÄ:

Hyvä vyörymään! Tähtipiste lupaa ostaa ja arpoa joka viikko lahjakortin vaasalaiseen yritykseen

Lämna ett svar