Vilpe gör miljoninvestering i Korsholm – Ny vd leder satsning för större fabrik och nya produkter

Tuomas Saikkonen.

Vilpe storsatsar i Korsholm. En investering för totalt 1,7-2,0 miljoner euro är på gång.

Tuomas Saikkonen är sedan årsskiftet ny vd för Vilpe. Företaget, som tidigare var bekant som SK Tuote, satsar hårt på produktutveckling och produktion, på Fågelberget.

Som bäst investeras 1,7-2,0 miljoner euro i en fabriksutvidgning och ny utrustning. Fabriken blir 755 kvadratmeter större.

– Stort tack till Korsholms kommun som varit väldigt tillmötesgående när det gäller utvidgningen, säger Tuomas Saikkonen.

Vilpes fabrik utvidgas för att få rum med nya plastmaskiner, bättre lämpade för att tillverka nya och mera avancerade produkter. Om investeringen stannar på 1,7 eller 2,0 miljoner euro avgörs av om det blir två eller tre plastmaskiner som köps in.

Nya produkter på väg

Vilpe har gjort sig ett namn inom till exempel infästningar, takfläktar och frånluftshuvar. För folk utanför branschen kan begreppen låta obekanta, men uppe på hustaken hittas företagets produkter på riktigt, riktigt många hus.

Bolaget har satsat mycket på produktutveckling och tagit fram nya lösningar som sparar energi.

Så här ser en väggventilsats ut.

Som ett exempel kan nämnas en innovativ väggventilsats som når marknaden inom kort. Det är en ny produkt som ser till att få in frisk luft genom väggen.

Satsen, som gjorts lätt att montera, löser problem med luft som uppstår till exempel när man bytt fönster i ett gammalt hus.

– När ett gammalt hus fått nya energisparande fönster blir det ofta problem med luften, vår nya produkt löser det på ett sätt som inte kräver dyra investeringar i ventilationen, säger Saikkonen.

Genom samarbeten med både tapetföretag och målfärgsföretag har Vilpe sett till att designen fått hög prioritet och att ventilen lätt kan maskeras i väggen.

En helt ny produkt är också en justerbar infästning, som kommer att underlätta takarbete, inte minst för att den ersätter många olika modeller.

Vilpe fortsätter satsa på produktutveckling och söker som bäst också två produktingenjörer.

Vd:n uppväxt i företaget

Vilpe är ett familjeföretag som i år firar 45-årsjubileum. Tuomas Saikkonen är uppväxt inom bolaget och har redan tio års erfarenhet av styrelsearbete inom företaget.

I bagaget har den nya vd:n också universitetsstudier och arbetserfarenhet från startupföretag.

Tuomas Saikkonen har under fjolåret jobbat som vice vd för Vilpe. På den positionen har han arbetat mycket med försäljning.

På posten som vd efterträder han Eero Saikkonen, Tuomas far, som fortsätter ha en viktig roll i bolaget, inte minst när det gäller produktutveckling.

Hela Vilpe-koncernen sysselsätter 130-135 personer. Huvudkontoret och produktionen ligger i Korsholm medan bolaget därtill har försäljningsbolag och lagerfunktioner i en handfull olika länder.

LÄS OCKSÅ:

Korsholmsföretaget Vilpe blir huvudsponsor till Wasa Royals

Lämna ett svar