Oravais Rökeri ökar volymerna – ”Kvaliteten och produktionen är i skick, nu handlar det om försäljningen”

”Kvaliteten och produktionsmöjligheterna har vi redan, nu är det försäljningen det handlar om”, säger Caj Norrgård, vd för Oravais Rökeri.

Oravais Rökeri satsar i år på att öka volymerna rejält. Målet är att den nuvarande produktionen på 130-140 ton årligen ska upp till 180 ton.

– Det är försäljningen det handlar om, vi har redan en superkunnig personal och bra maskiner, säger Caj Norrgård, vd för Oravais Rökeri.

Caj Norrgård är vd för Oravais Rökeri.

Rökeriet har genom åren gjort stora satsningar i maskinparken. Företaget har investerat i flexibla maskiner som tål en produktionsökning. Personalen presterar också bra och trivs på jobbet.

Företaget har sex anställda normalt och växer till över tio vid jultid för att klara av högsäsongen.

– Många har jobbat här länge, vi har också en väldigt liten sjukskrivningsprocent, säger Caj Norrgård.

Den interna logistiken har rökeriet utvecklat för att tåla ökade volymer. Kvaliteten på produkterna har man redan satsat hårt på länge, jobbet är och ses som ett hantverk.

– Våra kunder finns i alla åldrar, många ungdomar i dag är väldigt kvalitetsmedvetna, säger Norrgård.

Många ungdomar är väldigt kvalitetsmedvetna.

Finländskt kött

För Oravais rökeri är det finländskt kött, egna varumärken och eget brand som gäller. Basprodukterna och storsäljarna inkluderar skinka, nötkött och kalkon.

– I fjol lanserade vi två nya produkter, en porchetta och en skinka med grönsaker, en uppskärning.

Mest tillväxtpotential ser Norrgård i de etablerade produkterna. Nya produktsatsningar kräver hård marknadsföring för att hitta hem till kunderna.

Så ökar försäljningen

Från januari har försäljningssidan på Oravais Rökeri fått förstärkning. En ny försäljare kom då in med goda kontakter till Norra Finland, Södra Österbotten och partiaffärerna.

Det i kombination med kampanjer och andra insatser gör att försäljningen startat bra i år. Fortsätter det i samma takt kommer man att nå försäljningsmålet.

LÄS OCKSÅ:

Orapacs rekordår övergår till jubileumsår

Lämna ett svar