Så tacklar österbottniska företag coronakrisen – Dallas Pizza Palazzo renoverar och bygger om

Stefan "Appla" Asplund.

”Jag blir otroligt kreativ, jag gillar utmaningar och på något märkligt sätt trivs jag när det är lite kärvt”, säger Stefan ”Appla” Asplund.

Stefan ”Appla” Asplund, entreprenören bakom bland annat Gerbypizzerian Dallas Pizza Palazzo, säger att läget nu är som på 1990-talet. För de som inte var med då kan sägas att det var kärvt, till och med ganska eländigt, för många företag.

Ett sådant läge kan vara nedslående men för Asplund fungerar det mest som en morot. Han säger att han trivs med det, att han blir otroligt kreativ när överlevnadsinstinkterna slår på.

– Nu bygger vi om. Jag har velat göra det i tio år men jag har inte vetat hur. Nu plötsligt finns idéerna och inspirationen, säger Asplund.

Stefan ”Appla” Asplund säger att coronakrisen även medfört att han personligen får mycket gjort.

– På något märkligt sätt trivs jag när det är lite svårt, när det är lite jävligt, säger han.

På något märkligt sätt trivs jag när det är lite svårt.

Så blir renoveringen

Ombyggnaden av pizzerian, som färdigställs som bäst, gör att restaurangens kök blir lättare att arbeta i. Kunderna märker ombyggnaden till exempel genom att det blir smidigare att röra sig i restaurangen och genom att buffén blir större.

– Hela restaurangen får ett enhetligare utseende, säger Asplund.

Den nya interiören är inspirerad av art déco-stilen. Det är en stil som uppkom kring 1920-talet, ett arkitektur-, konst- och formgivningsspråk som kring uppkomstiden var speciellt påtaglig i Frankrike.

– Stilen karakteriseras av mycket pastellfärger och parallella linjer, säger Asplund.

– Stilen kommer snart också att märkas i belysningen som vi valt, säger han.

Dallas Pizzeria Palazzo sysselsätter ungefär sju personer. Inom kort kommer också 1-2 personer till att anställas.

LÄS OCKSÅ:

Stefan ”Appla” Asplund: ”Sök optimismen, varje måndag måste man börja om från början”

Vastaa